x

Koliko god se svađali, nikada nemojte izgovoriti jednu riječ

Svađe i neslaganja su dio svakog braka i veze. Koliko god voljeli jedno drugo, u nekom trenutku idemo sebi na živce te u afektu svađe možemo izgovoriti riječi koje zapravo ne mislimo. 

Jednu riječ koja može ozbiljno naškoditi braku i uzrokovati nepopravljivu štetu, svi bračni parovi moraju izbjegavati u širokom luku. Radi se o riječi razvod (raskid), a evo i 3 razloga zašto je nikada ne biste smjeli izgovoriti:

1. Manipulativna je

U nekim situacijama izgovaranjem riječi razvod u žaru svađe želimo navesti partnera da – zaćuti. Nadate se da će ova nezgodna riječ prekinuti svađu i da će biti po vašem. No, tu se radi o čistoj manipulaciji s vaše strane s kojom u tom trenutku možete postići što želite, ali problem i dalje postoji.


2. Budi osjećaj stresa i tjeskobe

Kada partneru ‘zaprijetite’ razvodom to zvuči kao da mu je dajete ultimatum, a ruku na srce, niko ne voli ultimatume. Osoba kojoj se postavlja ultimatum osjeća da nema izbora. Može da zaključi da će biti najbolje da se preda u svađi jer inače rizikuje da izgubi vašu ljubav, a možda i kraj vašeg braka. Nesigurnost i nestabilnost braka na kraju mogu izazvati konstantan osjećaj stresa i tjeskobe.


3. Partner može zaista da počne da razmišlja o razvodu

Bez obzira na to koliko dugo ste u braku, riječ razvod ne bi smjela da bude dio vašeg vokabulara osim ako zaista ne namjeravate to da uradite. Prijetnja razvodom nikada nije dobar način za rješavanje bračnih problema. Koristite li riječ razvod u svakoj svađi, bračni partner može zaista da počne da razmišlja o razvodu. Možda niste stvarno mislili da biste se razveli, ali to može postati stvarnost.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.