x

ogromne svote

Koliko su novca zaradili Fury i Whyte od borbe održane na prepunom Wembleyu

Britanac Tyson Fury potvrdio je sinoć odlazak u boksersku penziju nakon što je na prepunom Wembleyju pobijedio sunarodnjaka Dilliana Whytea i pritom zaradio ogromnu svotu novca.

Naime, Frank Warren i njegova Quensberry promoterska kuća osigurali su honorar od 41 milion američkih dolara za boksere, a podjela je bila dogovorena u omjeru 80:20 u korist Furyja.

Prvaku je tako bilo zagarantovano 29,5 miliona dolara, ali je osigurao i dodatni bonus od 4,1 miliona dolara zbog pobjede pa se kući vratio bogatiji za minimalno 33,6 miliona dolara.


S druge strane, Whyte je za svoj nastup uprihodio 7,4 miliona dolara, što je ujedno njegov najveći honorar koji je zaradio u dosadašnjoj karijeri.

Podsjetimo, sinoćnja spora borba s malo događaja zaključena je u šestoj rundi kada je Fury aperkatom nokautirao svog protivnika te time odbranio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji i prema magazinu The Ring.


Ujedno je tako nastavljen pobjednički niz Furyja u karijeri koji je time ostvario 32. pobjedu u 33 održana meča, dok je samo jednom njegov meč završen neriješeno.

I prije borbe protiv Whytea kraj bokserske karijere najavio je Fury koji ostaje pri takvom stavu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.