x

Komšije ga raskrinkale: Miroslav Ilić kupuje uvijek isto svaki dan, a skitnica mu čuči ispred kapije, a razlog će vas slomiti!

Poznati slavuj iz Mrčajevaca godinama sa suprugom Gordane živi u beogradskom naselju Višnjička banja, u poznatim Karingtona. Komšije o njima imaju oprečna mišljenja, jedni ga hvale, drugi ga kude.

"Dolaze ovdje stalno i kupuju uvijek isto, paket vode, kafu i cigarete. Druge mušterije vole s nama da popričaju i da se osmjehnu, ali on nije takav. Djeluje arogantno. Sjećam se prošle godine pred koncert, tražili smo mu karte, a on je rekao da nema nijednu da mu da", otkriva prodavačica.


Sasvim drugu priču čuli smo u drugoj prodavnici, gdje takođe Miroslav pazari. Ovdje kažu da dolazi u društvu supruge Gordane.

"Kulturni su i pristojni, ponašaju se poput svih ostalih ljudi. Ma koliko da je red na kasi, njih dvoje uredno čekaju. Nikada ne traže da im preko reda naplatimo namirnice", pohvalila ih je kasirka.


Lijepe riječi za Ilića za njega imao je momak koji radi u trafici.

"Kupuju uglavnom cigarete i novine. Fin i ljubazan čovjek, kao i njegova supruga. Oduševiio me je kad mi je poklonio karte za koncet", otkriva ljubazni mladić. 


"Baš je svratio prije pola sata, otišao je u grad da nešto završi. Svakodnevno kupuje voće kod mene. Galantan je čovjek, ostavi bakšiš", pohvalio je prodavac voća stalnu mušteriju.

Mladić Stefan živi u ulici gdje i pjevač i ispričao je zanimljivu priču.


"Miroslava ne viđam tako često, ali uvijek kada prođem ispred njegove kuće, tu zateknem jednu skitnicu kojoj Miroslav ostavlja novac. Da mu daje neku siću, ne bi dolazio svaki dan", rekao je Stefan. 



(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.