x

10. kolo regionalnog takmičenja

Konačno prva pobjeda OKK Spars u Drugoj ABA ligi!

Sinoć su Sparsi na Grbavici ugostili Lovćen u 10. kolu Druge ABA lige. OKK Spars je duel dočekao sa skorom 0-9 u 2. ABA ligi, ali je sarajevski tim konačno uspio stići do prvog trijumfa u regionalnom takmičenju. Slavili su Sparsi sa 69:67.

Nisu dobro domaći ušli u meč, pa je Lovćen prvu dionicu riješio u svoju korist, rezultatom 15:22. Sparsi nešto bolje igraju u drugoj četvrtini, pa se na veliki odmor odlazi prednošću gostiju od svega pola koša (35:36).

Sparsi su od početka treće dionice konstatno bili rezultatski jako blizu, ali nikako nisu uspijevali preuzeti vodstvo - sve do samog finiša meča.

A onda Strong minut i 40 sekundi prije kraja pogađa za 64:64, da bi isti igrač 30-ak sekundi kasnije doveo Sparse i u vodstvo, 66:64.

Pokušali su gosti vratiti prednost, ali im Buza i Strong nisu dozvolili, pa su Sparsi konačno upisali prvu pobjedu u Drugoj ABA ligi. Treba dodati i da je gostujući košarkaš Vrbica u posljednjim sekundama meča dobio tri slobodna bacanja, ali je sva tri promašio.

Ipak, prva pobjeda nije bila dovoljna da se Spari pomaknu sa zadnje pozicije na tabeli.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Vrabac sa 18 poena, Buza je dodao 14 (imao je i 10 skokova), a Strong 13. Dobar je bio i Đekić koji je ubacio 11 poena.

Kod Lovćena je najefikasniji bio Popović sa 17 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.