x

otkriven izgled

Koncept QX Inspiration nagovještava budućnosti Infinitijevih električnih automobila

Nakon što je objavio teaser prije mjesec dana, Infiniti je javnosti pokazao dvije fotografije koje u potpunosti otkrivaju izgled novog koncepta.

Radi se o potpuno električnom konceptu pod nazivom QX Inspiration koji će premijeru doživjeti na nadolazećem Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila (NAIAS). Japanski premium proizvođeč je saopćio da crossover nagovještava budućnost brenda te predstavlja planove za elektrificirana vozila fokusirana na performanse. Također, QX Inspiration prezentuje poboljšani dizanjerski jezik koji je viđen kada je predstavljen koncept Q Inspiration, a koji će imati utjecaja na buduće produkcijske električne modele pomenutog brenda.

Koncept ima osvjetljeni Infiniti logo i natpis na prednjem dijelu, dok su tradicionalni bočni retrovizori zamijenjeni minijaturnim kamerama. Tanka prednje svjetla i istaknuta prednja maska daju konceptu impozantan izgled kad se gleda s prednje strane.

Nova generacija platforme za električna vozila omogućava prostranu unutrašnjost ručne izrade korištenjem odabrani materijala.

Novi koncept koristi novu platformu specijalno razvijenu za električna vozila koja će se pojavljivati od 2021. godine.

Koncept QX Inspiration će biti predstavljen 14. januara.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.