x

otvorena sezona

Koncertom Harija Mata Harija otvoreno obnovljeno izletište Stojčevac! (Galerija)

Humanitarnom trkom Stojčevac 5K u kojoj je učestvovalo više od 500 trkača, a potom i spektakularnim koncertom Harija Mata Harija, otvoreno je obnovljeno izletište Stojčevac, koje je u subotu posjetilo više od 20.000 ljudi.

Trka koja je bila dio sportsko-zabavne manifestacije kojom je otvorena i ljetna turistička sezona u Kantonu Sarajevo uprkos činjenici da je bila humanitarnog karaktera privukla je veliki interes.

Šlag na trku koja je imala 358 finišera bio je spektakularan koncert Harija Mata Harija u jedinstvenom ambijentu Stojčevca, a načelnik Muzur je kazao kako će obnovljeno izletište svake naredne godine nuditi jedinstvene sadržaje svojim posjetiocima.


"Stojčevac je posjetilo više od 20.000 hiljada ljudi koji su prvo uživali u do sad najmasovnijoj trci ovog tipa Stojčevac 5K, a onda u spektakularnom koncertu našeg Harija Mata Harija. Dokazali smo da ima mjesta za sve, za najstarije, kao i za najmlađe, da imaju svoj kutak i oni koji žele da sjede i sa strane uživaju u prirodnom ambijentu, kao i oni koji žele da se takmiče, trčeutrke ili žele da plešu i uživaju uz hitove Harija. Niko nikom nije smetao, hvala Bogu nije bilo niti najmanje povrede na trci, kao ni najmanjeg incidenta na samom koncertu", rekao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, te dodao:


Hari Varešanović

"Trebalo je više od 27 godina da zasja Stojčevac, trebalo je više od 27 godina da na Stojčevcu imamo jednu trku i trebalo je više od 27 godina da na Stojčevcu imamo koncert. Planirajte da ćemo se svake godine skupljati ovdje te dijeliti pozitivnu i dobru atmosferu i uživati u našem Stojčevcu", naveo je.

Odličnu energiju Hari Mata Hari je kroz svoje najveće hitove uspio prenijeti i na publiku, a ni kratka kiša nije uspjela narušiti sjajnu atmosferu koja je u subotu navečer vladala na Stojčevcu.


Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža


Ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković


Denis Zvizdić, zastupnik u Zastupničkom domu PFBiH

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Tea Senić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.