x

Visoka pobjeda bordo tima

Korak bliže tituli: Sarajevo petardom ispratilo Čelik u Zenicu

U prvoj utakmici 30. kola Premijer lige BiH Sarajevo je razbilo Čelik sa 5:0.

Bordo tim je iskoristio veliku ulogu favorita protiv gostiju iz Zenice, a na kraju došao do uvjerljive pobjede s kojom je, uz utakmicu više, na plus sedam u odnosu na drugoplasirani Zrinjski.

Sarajevo je još jednom pokazalo da je u ovom trenutku najbolja ekipa u BiH i shodno tome najbliža tituli, a večerašnja pobjeda je uveliko izabranike Husrefa Musemića gurnula ka cilju.

Iako su gosti prvi imali šansu, pošto je Dedić pogodio prečku u četvrtoj minuti, Sarajevo je povelo u 21. minuti. Tatar je nakon dobre akcije postigao vodeći gol i nagovijestio rapsodiju na Koševu.

Samo tri minute kasnije novi gol za Sarajevo. Ahmetović u 100. nastupu u bordo dresu dolazi do gola i to nakon što je kao Usain Bolt pobjegao odbrani Čelika.

Sve je bilo riješeno već u 32. minuti. Nakon ubačaja iz kornera i druge asistencije Rahmanovića, Tatar postiže svoj drugi gol danas i nastavlja da oduševljava igrama u dresu Sarajeva ove sezone.

U nastavku meča je Sarajevo dokrajčilo nemoćne Zeničane. Na 4:0 povisio je Hebibović sjajnim golom, a u 63. minuti se u strijelce upisao i danas raspoloženi Rahmanović.

Moglo je Sarajevo i do šestog gola, ali su se gosti odbranili, pa donekle "ublažili" ionako težak poraz.

Sarajevo idućeg vikenda gostuje u Banovićima kod ekipe Tuzla City, a Musemić neće moći računati na Emira Halilovića zbog trećeg žutog kartona kojeg je dobio danas u duelu s Čelikom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.