x

Osvježite dah i poboljšajte oralno zdravlje

Koristite kokosovo ulje da izbijelite zube i transformišete oralno zdravlje

Drevni indijski narodni lijek za koji se tvrdi da osvježava dah, izbjeljuje zube i uveliko poboljšava vaše oralno zdravlje, uključuje mućkanje kokosovog ulja u ustima u trajanju od 15-20 minuta.

Ovo je sve popularniji trend, a mnogi koji su ga isprobali ga savjetuju i drugima.

Kako ovo funkcioniše?

Zamisao je da koristite kokosovo ulje kao vodu za ispiranje usta. Ova metoda se koristi hiljadama godina kao indijski narodnih lijek. Stavite kašiku ulja u usta, a zatim ga mućkajte po ustima 15-20 minuta. Glavna korist je to što ovo smanjuje količinu štetnih bakterija u ustima. U ustima postoje stotine različitih vrsta bakterija. Iako su mnoge od njih prijateljske bakterije, druge nisu. Bakterije u ustima stvaraju biofilm na zubima, tanak sloj poznat kao plak. Normalno je imati zubni plak, ali ako vam ovo izmakne kontroli, to može prouzročiti brojne probleme, uključujući loš zadah, upalu desni, gingivitis i šupljine.


Može smanjiti naslage i gingivitis

Gingivitis je uzrokovan upalom desni i javlja se kad vaš imunitet počne napadati bakterije u plaku. Kokosovo ulje značajno smanjuje faktore gingivitisa.

Smanjuje loš zadah

Loš zadah iz usta, u većini slučajeva je uzrokovan mirisom hemikalija i plinova koje bakterije stvaraju u ustima. Povezuje se s infekcijama, gingivitisom i općenito lošom oralnom higijenom.


Kako ga koristiti?

Stavite kašiku kokosovog ulja u usta.

Mućkajte tekućinu u ustima u trajanju od 15-20 minuta.

Ispljunite ulje, zatim operite zube

Mnogi ljudi vjeruju da je ovo najbolje raditi ujutro na prazan stomak, prije nego što operete zube. Mnogi koriste ovu metodu dok se tuširaju ujutro.


(Body.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.