x

Koronavirus sve bliže, a Skupština KS tek sad zatražila podatke o maskama, odijelima i čizmama!

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo danas je od Vlade zatražio podatke o posjedovanju i eventualnoj nabavci zaštitnih sredstava u slučaju pojave koronavirusa. Zanimljiv je tajming s obzirom da je koronavirus na korak od kapije Bosne i Hercegovine, uzimajući u obzir blizinu Italije i broj slučajeva u toj zemlji.

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić predočila je danas Kolegiju Skupštine sve dosada poduzete aktivnosti Kriznog štaba Ministarstva zdravstva vezane za epidemiološkoj situaciju u KS-u, te provođenju mjere epidemiološkog nadzora i spremnosti medicinskog odgovora u slučaju pojave koronavirusa na području KS. 


Kolegij je zatražio da se sačini i dostavi specifikacija finansijskih i materijalnih potreba za koje se procjenjuje da su neophodni u nabavci neohodnih zaštitnih zdravstvenih sredstava (maske, odijela, čizme) u slučaju pojave virusa.

Od Vlade Kantona Sarajevo i Direkcije za robne rezerve je zatražena infomacija o stanju zaliha ovih zaštitnih sredstava.


Novi sastanak Kriznog štaba bit će održan danas, a Kolegij Skupštine je zatražio od resornog ministarstva da redovno informiše zastupnike o svim aktivnostima i zaključcima ovog Štaba.

Zastupnica doktorica Amra Junuzović Kaljić bit će direktno uključena u rad Štaba kako bi se pojačala veza i protok informacija na relaciji Kriznog štaba i Skupštine KS.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.