x

Eurobasket 2022

Košarkaši BiH pred publikom, ulaznice se već prodaju

Košarkaška reprezentacija BiH će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj osim protiv domaćina odmjeriti snage još sa Francuskom, Litvanijom, Slovenijom i Mađarskom.

Planirano je da utakmice grupe B Evropskog prvenstva za košarkaše, koje se održava od 1. do 18. septembra naredne godine, budu igrane pred publikom na tribinama Lanxess Arene u Kelnu koja je kapaciteta 20.000 sjedećih mjesta.

Organizator je obavijestio nacionalne federacije Francuske, Litvanije, Slovenije, Njemačke, Mađarske, kao i Košarkaški savez BiH o ovoj odluci.

Ulaznice za mečeve u Kelnu, kao i susrete završnice EP u Berlinu, već je moguće rezervisati i kupiti na zvaničnoj stranici Eurobasketa 2022, tačnije na ovom linku.


Selektor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić neposredno nakon žrijeba je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Zmajevi svoje susrete na Eurobasketu igrati upravo u njemačkom gradu, konstatujući kako bi naša selekcija tu trebala imati veliku podršku navijača.

"Svima je jasno da smo dobili veoma zahtjevnu grupu sa košarkaškim silama. Pet od četiri ekipa protiv kojih ćemo igrati imaju u svojim redovima NBA igrače, tu su uostalom i dva prvaka Evrope sa posljednja tri EP. Međutim, kao što sam i ranije rekao, ko god da nam je rival, mi se moramo fokusirati na sebe i pripremiti se najbolje što možemo", rekao je Bosnić i dodao:

"Ovi momci su u kvalifikacijama pokazali kakvo srce imaju, ne sumnjam da će tako biti i na Eurobasketu. Ovako jaka grupa će nas još više motivisati. Svi favoriti na papiru taj status će protiv nas morati opravdati i na terenu. Idemo jako".


Četiri najbolje ekipe iz svake grupe proći će u osminu finala Evropskog prvenstva, a trofej najbolje selekcije sa EP 2017. godine brani selekcija Slovenije. Osim Njemačke, domaćini su Gruzija, Italija i Češka.

Kompletan žrijeb izgleda ovako:

Grupa A (Tblisi): Gruzija, Turska, Španija, Rusija, Belgija, Bugarska.

Grupa B (Koln): Njemačka, Litvanija, Francuska, Slovenija, Mađarska, BiH.

Grupa C (Milano): Italija, Estonija, Grčka, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija.

Grupa D (Prag): Češka Republika, Poljska, Srbija, Finska, Izrael, Nizozemska.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.