x

Kvalifikacije za Sp

Košarkaši BiH u uzbudljivom finišu izgubili od Češke u Skenderiji

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Skenderiji od reprezentacije Češke rezultatom 85:80 u drugom kolu drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Česi su sjajno ušli u meč i odmah su poveli sa sedam, a potom i sa devet poena razlike, no naši momci su se uspjeli konsolidovati i na kraju prve četvrtine gosti su imali prednost od četiri poena razlike (22:18).


U drugoj četvrtini Česi su nekoliko puta odlazili na sedam poena razlike, ali su u finišu druge dionice izabranici Jasmina Repeše odigrali na vrhunskom nivou, te je na poluvremenu rezultat glasio 38:37 za Čehe.


Nurkić je početkom treće četvrtine doveo našu selekciju prvi put u vodstvo, ali je pred kraj ove dionice igre dobio četvrtu ličnu grešku. U posljednji period susreta se ušlo rezultatom 60:60.






Sredinom posljednje dionice igre Česi su otišli na plus 7, što se na kraju ipak ispostavilo nedostižnim za Repešine momke. U samom finišu viđena je penal-završnica, ali su Česi bili mirne ruke i zabilježili su pobjedu koja bi im mogla biti ključna za plasman na Mundobasket.


U redovima naše selekcije Nurkić je ubacio 19 poena, dok je Čehe predvodio Satoransky sa 22 poena.


Naša selekcija je ostala na samo dvije pobjede i za plasman u Kinu trebat će dobiti preostale četiri utakmice, uz uslov da im se i ostali rezultati poklope.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.