x

BELGIJANKE BROJALE DO 100

Košarkašice BiH doživjele novi debakl, Belgija nam je servirala osvetu

Nakon teškog poraza u Njemačkoj prije tri dana od 39 poena razlike, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doživjela novi debakl u Belgiji. Domaća selekcija slavila je rezultatom 100:60.

Košarkašice BiH prije nekoliko sedmica ostale su bez velikog broja igračica, uključujući i onu najbolju Jonquel Jones, a to se odmah osjeti i na rezultatima.

Danas nam je Belgija nanijela osvetu za poraz u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Od samog starta domaćin je bio bolji i imao je dvocifrenu prednost već od uvodnih minuta.


Nastavak utakmice nije donio bilo kakav povratak izabranica Gorana Loje koje nisu imale snage da pruže ozbiljniji otpor favorizovanim Belgijankama. Prednost se na kraju povećavala i do teških minus 40.

Nakon dvije uvodne pobjede, bh. košarkašice upisale su dva poraza i tako se udaljile od eventualnog plasmana na Evropsko prvenstvo.


Nažalost, to je i sedmi uzastopni poraz ženske košarkaške reprezentacije BiH u zvaničnim utakmicama.

Pred svima u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH je težak posao. Potrebno je pronaći rješenje za prekid loših rezultata, a kvalifikacije nastavljamo u martu kada u našu zemlju stiže Sjeverna Makedonija.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.