x

TRI DUELA TOKOM NOĆI

Košmarna noć domaćina u NBA ligi: Tuguju Dončić i Curry uprkos odličnim partijama

U noći koja je iza nas na NBA parketima odigrana su samo tri duela, ali je bilo dosta drame i uzbuđenja, posebno u pobjedi Indiane nad Golden Stateom rezultatom 121:117 na gostovanju.

Odlična partija Stepha Curryja na kraju nije donijela rezultat Golden Stateu. Indiana je na kraju nakon produžetka slavila u San Franciscu.

Golden State je imao pet poena prednosti u produžetku, ali su gosti preokrenuli. Curry je imao šut za izjednačenje 16 sekundi prije kraja, ali je promašio, što nije bio slučaj tokom cijele utakmice.

Curry je završio meč s 39 poena, ali nedovoljno da se izbjegne poraz. U pobjedničkom sastavu Indiane najefikasniji je bio Chris Duarte s 27 poena, ali je ključ u tome što je čak sedam igrača bilo na dvocifrenom učinku.


Luka Dončić je ponovo bio odličan i ubacio je 28 poena uz po osam skokova i asistencija, ali je Dallas upisao poraz na svom parketu od Phoenixa rezultatom 101:109.

Meč je odlučen u posljednjoj dionici u kojoj je Phoenix slavio rezultatom 35:19 i tako s preokretom došao do trijumfa. Goste je do pobjede vodio Devin Booker s 28 poena, jednako koliko je dao Dončić u domaćem timu.

Uzbudljivo je bilo i u Madison Square Gardenu gdje je New York Knicks poražen od New Orleans Pelicansa rezultatom 91:102.


NBA liga, svi rezultati:

Dallas - Phoenix 101:109

New York - New Orleans 91:102

Golden State - Indiana 117:121 (nakon produžetka)


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.