x

Evo šta je Kostina majka izjavila u policiji

Kosta je imao svoje bubice: Majka dječaka ubice govorila o ponašanju svog sina!

Bilo je nekih pubertetskih "bubica" kako su to razumjevali, ali ništa dramatično, niti ozbiljno. On je u školi bio izvanredan, išao je i na vanškolske aktivnosti i niko se ništa u vezi njega nije žalio, niti je on govorio da ima neke probleme. U porodici je sve funkcionisalo kako treba i odnosu su bili dobri i normalni.

Ovo je neka suština koju je, kako Novosti nezvanično saznaju, prilikom davanja izjave u beogradskoj policiji ispričala Miljana Kecmanović majka maloljetnog Koste, koji je 3. maja počinio stravičan zločin u svojoj školi "Vladislav Ribnikar", ubivši čuvara i devetero učenika i ranivši nastavnicu historije i još pet đaka.

Policajci su majku pitali o svemu - od vrtića, kada je Kosta krenuo, kakav je bio, šta se dešavalo, kada je krenuo u školu, o odnosima sa drugarima, s kim se naviše družio, ako je imao sa kim je imao probleme, da li je imao kućnog ljubimca, kakvi su mu odnosi sa sestrom, da li se žalio na nešto, da li je bio nezadovoljan nečim. Kostini roditelji nisu razvedeni, niti rastavljeni, kako se spekulisalo, već su do zločina živjeli zajedno.Otac mu je sada u pritvoru, a Kosta u bolnici, pišu Novosti.


Kostina majka za sada nije osumnjičena ni za šta i ona je u policiji bila na informativnom razgovoru kao građanin. Sa njom je bila advokat Irina Borović, koja je rekla da je majka odgovorila na sva postavljena pitanja.

- Pitali su je oko svih događanja vezanih za Kostu i njegov život i odnose sa drugima. Odgovarala je i na pitanja u vezi porodičnih prilika i odnosa, dakle sve što može da pomogne da se pokuša shvatiti zašto je to Kosta uradio i kako je do svega došlo. I majka želi da raumije šta je uzrok - kazala je Irina Borović za Novosti.


U policiji će biti ispitana i žena koja je brinula o djeci kad roditelji nisu bili tu i pomagala im u kući.

Inače Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa zločinom u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i pokrenulo predistragu, kako bi se utvrdilo da li je u radnjama majke maloletnog Koste, bilo elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.


Oni su policiji naložili da prikupi sva potrebna obavještenja, uzmu izjave od majke, školskog pedagoga i psihologa i utvrde činjenično stanje. Od njih tužilaštvo još nije dobilo povratni izvještaj, koji očekuju sljedeće nedjelje, kada sve obave.

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja Kostine porodice i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu.

Nakon toga preduzeće se odgovarajući koraci.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.