x

On i Brestovac pali na doping testu

Kraj karijere za Badr Harija?

Veliki skandal danas je potresao svijet kickboxa i Glory jer je potvrđeno da su Badr Hari i hrvatski borac Mladen Brestovac pali na doping testiranju.

Za legendarnog Badr Harija ovo bi mogao biti i kraj karijere jer se špekuliše da će biti suspendovan na čak četiri godine. Ovo je veliki udarac za Glory jer su pored Harija i Brestovca na doping testiranju pala još dvojica njihovih boraca, a to su Hesdy Gerges i Ariel Machada.

Što se tiče Brestovca on je jedan od najboljih boraca u svijetu kickboxa, te je sigurno ovo veliki udarac za njegovu karijeru. Sredinom prošle godine on je poražen u meču protiv Ricka Verhoevena nakon čega je pao na doping testiranju. On je bio pozitivan na meldonij, te je odmah priznao da je kriv i najavio odlazak u penziju.

"Iz holandske Antidoping federacije su mi javili da su mi našli tragove meldonija u organizmu i da time kršim pravila o dopingu. Poslao sam im službeni dopis u kojem sam objasnio da sam koristio meldonij nekoliko mjeseci prije nego sam saznao da ću se boriti s Verhoevenomm kako bih poboljšao plućni kapacitet i podigao imunitet. Iskreno, nisam znao da će mi to ostati nekoliko mjeseci u tijelu te mi je barem drago da na nastupu u Las Vegasu se nije pokazalo na njihovoj kontroli", rekao je Brestovac.

Badr Hari je na doping testu pao nakon okršaja protiv Gergesa, a isto je zadesilo i njegovog protivnika. S obzirom na dužinu suspenzije vjerovatno će to biti i kraj slavnog Badr Harija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.