x

Kraj za Ford Fiestu sa troje vrata u Evropi

Američka marka namjerava da zaustavi proizvodnju ove varijante subkompaktnog hečbeka tokom ljeta.

Godinama unazad proizvođači eliminišu verzije sa troje vrata iz ponude na Starom kontinentu. Čak ih se i A segment, sa izuzetkom nekoliko vozila poput Fiata 500, u potpunosti odrekao. Fiesta je ostala jedan od rjetkih modela iz B klase koji je i dalje nudio ovakvu varijantu sa troje vrata, ali i tome je došao kraj.

"Usklađujemo našu gamu sa potražnjom i preferencijama kupaca. One verzije koje nemaju dovoljno veliku popularnost će biti ukinute", stoji u kratkom saopštenju Forda. Neki su ovo protumačili kao potencijalni kraj hot heča - Fieste ST, no ne treba brinuti za sudbinu ovog vozila, jer su Amerikanci već potvrdili da će opstati u izdanju sa petoro vrata.


Ipak, sama Fiesta je u ozbiljnom problemu. Ne tako davno bila je jedan od lidera B segmenta, ali je sa smjenom generacija pala u zapećak. Jednostavno su je "oduvali" rivali iz Francuske - Peugeot 208 i Renault Clio, a i Dacijin Sandero joj je otkinuo veći broj kupaca kod onih najjeftinijih trimova.


Tako je Fiesta u prva dva mjeseca ove godine u Evropi imala manje od 8.000 registracija, što je daleko od onoga čime raspolažu lideri na tabeli. Zapravo, situacija je još dramatičnija ako se sagleda činjenica da je Fiesta prošle godine u januaru i februaru upisala 19.844 isporuke. Jasno je kao dan - Fordov hečbek je u ogromnoj krizi, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.