x

Sp u Rusiji

Kraj za Orlove, Brazil i Švicarska u osmini finala!

Posljednje kolo grupe E donijelo je duele Srbija - Brazil i Švicarska - Kostarika. Srbiji je za senzaciju i plasman u osminu finala bila potrebna pobjeda uz povoljan rezultat iz druge utakmice. Ipak, Brazil je bio bolji od Srbije sa 2:0, dok je Švicarska remizirala (2:2) sa Kostarikom, pa u osminu finala idu Brazilci i Švicarci.

Susret Srbije i Brazila na Otkritje Areni je otvoren u solidnom tempu, ali većih uzbuđenja nije bilo sve do 25. minute kada Neymar pokušava iskosa, ali Stojković spašava "Orlove". Veliku priliku za Brazil nekoliko minuta kasnije je imao i Gabriel Jesus, ali je njegov pokušaj blokiran u posljednjem trenutku.


Ipak, Brazilci u 36. minuti stižu do pogotka. Paulinho koristi slabu reakciju odbrane Srbije i prebacuje Stojkovića za vodstvo svoje selekcije od 1:0.

Vodstvom Brazila od 1:0 se i otišlo na odmor, a Srbija u nastavak ulazi nešto ofanzivnije u želji da stigne barem do jednog gola. Ipak, prvi pravu priliku u nastavku su imali Brazilci. Neymar je ponovo pokušao, ali je Stojković opet bio bolji od prve zvijezde Brazila.


Nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu Srbija kreće u ofanzivu, a u 61. minuti veliku šansu propušta Mitrović. Šut napadača Srbije je pred golom zaustavio Thiago Silva. Pokušao je potom i Milinković-Savić, da bi Mitrović u 63. minuti pokušao glavom, ali je Alisson bio na visini zadatka.

U momentima kada je Srbija bila blizu izjednačenja Brazil stiže do drugog gola. Dosta lako je izigrana odbrana Srbije, a Silva je glavom pogodio za 2:0 u 68. minuti.


Brazil je nastavio napadati nakon ovog gola, ali promjene rezultata nije bilo, pa je Brazil slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Druga utakmica grupe E je donijela odličnu igru Kostarike većim dijelom susreta. Kostarikanci su opasni prijetili od samog početka, a u prvih 10 minuta okvir gola je dva puta spašavao Švicarce. Prvo je u 6. minuti Borgesov pokušaj Sommer odbio do stative, da bi u 10. Colindres sjajnim udarcem zatresao prečku gola Švicarske.


Colindres je opasno zaprijetio i u 20. minuti, ali ipak Švicarska uspijeva na doći do vodstva i to u 31. minuti golom Blerima Dzemailija.

Vodstvom Švicarske se otišlo na odmor, ali se Kostarika nije predavala, a u 56. minuti je stigla i do zasluženog poravnanja. Campbell je odlično ubacio iz kornera, a Waston pogodio za 1:1.


Švicarska je mogla do novog vodstva u 78. minuti susreta nakon pokušaja Josipa Drmića, ali je ovaj put okvir gola bio na strani Kostarike. Drmić je u 88. minuti ipak uspio zatresti mrežu Kostarike, ali Kostarika uspijeva u samom finišu stići do zasluženog remiija i to dosta sretno nakon što je šut Ruiza sa bijele tačke u svoju mrežu odbio golman Sommer.

Na kraju je ovaj susret završen rezultatom 2:2, a iako ne Petković ne može biti previše zadovoljan današnjom predstavom svojih izabranika, Švicarska u osminu finala ide sa drugog mjesta u grupi E, dok Brazilci kao prvoplasirani u ovoj grupi idu u nokaut fazu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.