x

Dogovara se spektakl

Kralj cigana izazvao Predatora: Britanac želi u ring, ali pod specifičnim uslovom

Uskoro bi mogli gledati spektakularni obračun u ringu između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua.

UFC prvak u teškoj kategoriji, Francis Ngannou je ranije kazao da ima veliku želju da se oproba u ringu, a WBC šampion Tyson Fury je spreman da mu u tome i udovolji.

Nakon što je osvojio titulu najboljeg poslije nokautiranja Stipe Miočića u martu prošle godine, čini se da je kamerunski borac nezadovoljan svojim statusom u MMA.

Ngannou se priprema da brani pojas protiv Ciryla Gaena na UFC 270 događaju 22. januara, ali je poručio da će prije bilo kojeg narednog potpisivanja ugovora s UFC-om tražiti da mu se omogući sloboda da može i boksovati.


Kada je čuo za to Fury je odmah "bacio rukavicu" u lice kamerunskoj zvijeri te mu je predložio borbu u ringu, ali uz jedan specifičan uslov.

"Ko želi da se borim protiv ove zvijeri po pravilima boksa, ali sa UFC rukavicama?" pitao je Britanac u objavi na Twitteru.

Nije dugo trebalo da Ngannou reaguje koji je također imao zanimljiv prijedlog za šampiona u bokserskoj teškoj kategoriji.

"Šta misliš o borbi po MMA pravilima i sa bokserskim rukavicama. Mogu ti učiniti tu uslugu", ispalio je Kamerunac.


"Želiš ući u moj svijet izazivajući Wildera i mene na meč. Mogu ti garantovati da bi bio nokautiran i da bi platio visoku cijenu. Zato razmisli", uzvratio je Fury.

Popularni Predator je uzvratio Furyju da će se boriti s njim pod bilo kakvim uslovima u "ringu, oktagonu ili telefonskoj govornici", ali nakon što se obračuna sa Ganeom.

Interesantno da su težina i visina na strani Furyja (205 cm, 125 kg) dok je Ngannou visok 193 cm te je težak 120 kg. Ako dođe do borbe spektakl je zagarantovan.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.