x

Titula osvojena kolo prije kraja

Kraljevi opet na tronu: Real Madrid po 34. put prvak Španije!

Real Madrid je nakon tri godine čekanja postao prvak Španije. Kraljevi su La ligu osvojili kolo prije nakon što su pobijedili Villareal s 2:1.

Kraljevima je da bi osvojili titulu večeras trebala pobjeda do koje su došli golovima sjajnog Karima Benzeme, najboljeg igrača Reala ove sezone.

Nakon prvog dijela Los Blancosi su imali minamalnu prednost. Igrala se 29. minuti kada je Benzema iskoristio odličnu priliku nakon lijepog pasa Luke Modrića.

Real je držao kontrolu nad mečom do 74. minute kada je viđena diskutabilna situacija kada je dosuđen penal za izabranike Zinedinea Zidanea.

Sudija Alejandro Hernandez Hernandez kojeg navijači Reala i ne pamte po dobrom iz prošlosti ovaj put je ipak dosudio odluku u korist Reala nakon pada Sergija Ramosa u kaznenom prosotru.

Nakon što je dosudio penal za Real i nespretnosti Sergija Ramosa i Karima Benzeme domaćim je glavni arbitar dao drugu šansu da izvedu kazneni udarac.

Prilikom prvog pokušaja Ramos je tapnuo loptu, a Benzema pogodio, međutim Francuz je prije vremena ušao u kazneni prostor pa je sve ponovljeno. U drugom pokušaju napadač je preuzeo odgovornost i sigurno pogodio za 2:0.

U 84. minuti preko Iborre se gosti smanjili na 2:1 i vratili neizvjesnost u utakmicu, ali promjena nije bilo i to zahvaljujući Thibautu Courtosiu koji je u nadoknadi imao dvije nestvarne odbrane.

Tako je Real Madrid stigao do 34. titule u klupskoj historiji, prve od 2017. godine.

Kraljevima je na ruku išao i rezultat s Nou Campa. Barcelona je izgubila od Osasune s 1:2Gosti su vodili golom Jesa Arnaiza iz 16. minute, a rezultat je poravnao Lionel Messi prekrasnim golom iz slobodnjaka u 62. minuti. Konačan rezultat postavljen je u nadoknadi, zabio je Roberto Torres.


(Sport sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.