x

Kratki i njegovani nokti su trend sezone

Spadate među one koji uvijek, pomalo izvinjavajući se, objašnjavaju ljudima da ne vole duge nokte, a posebno ne one vještačke, i da prednost dajete kratkim?

Ne zato što nokte ne njegujete ili nemate vremena da ih uređujete već jednostavno zato što više volite kratke nokte. Ljepši su ti, uredniji, praktičniji…

Da, da, duge nokte niko neće tako lako svrgnuti s trona, oni su zaštitni znak “zločestih” cura i seksi dama, ali i kratki su slatki na svoj način.

Ako ih volite, ovo je vaša jesen. A neće vas izluđivati ni dok tipkate po mobitelu i tastaturi, stavljate leće u oči ili otvarate limenku sode.

Stučnjaci za manikir smislili su način da i kraćahni nokti budu glamurozni: moraju uvijek biti čisti, glatki i oblikovani. Najbolji način da nokti bilo koje dužine izgledaju dobro, bez obzira koje su dužine jeste da su ruke njegovane, a nokti zdravi.

Takođe, kratki i neobojeni nokti izgledaju najljepše kad nema zanoktica, a kožica je tako potisnuta da se na noktu vidi “polumjesec”.

Takođe, i praktični kratki nokti modu se ofarbati tako da vizuelno djeluju duže, a veliko “otkriće” koje donosi ova jesen jeste što nail art nije rezervisan samo za dugačke nokte.

Ako već nosite diskretnu dužinu noktiju, ne mora i manikir biti diskretan, na primjer, francuski. Svjedno je tražite li chic manikir za svoje uvijek kratke nokte ili odmarate između dva geliranja, evo nekih inspirativnih manikira koje možete iskopirati.

P.S. I imati ih odmah jer ne treba čekati da nokti narastu.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.