x

Zenica

Kreativno Ljeto: Turistička tura Afantour!

Da su kvalitetna naša nastojanja učiniti Zenicu turistički atraktivnim gradom ljubiteljima arhitekture, pogotovo iz perioda socijalizma, pokazala je turistička tura za zainteresovane građane, koju je organizovao 🇪🇺 EU Info Centar i Evropska unija u Bosni i Hercegovini, u okviru projekta #KreativnoLjeto i #PostaniTuristaUSvomGradu. 

Turu smo realizovali na temu socijalističke arhitekture grada, kojom smo posjetili najzanimljivije objekte izgrađene za različite namjene, poput Robne kuće "Bosna", Kineskog zida, Bosanskog narodnog pozorišta, Gradske uprave, raskršća Masarikove i Školske, Metalurg City Centra, Lamele, stadiona "Bilino Polje", Papirne, Staničnog trga i Kamberovića polja.

Ova tura je jedna od osnovih prilikom upoznavanja Zenice, čime želimo pokazati rapsodiju ovakvog arhitektonskog stila. Također, u sklopu ture je realizovana i prezentacija projekta Modernist utopia, modernističke karte grada Zenice, autora Selvera Učanbarlića. Svima im se zahvaljujemo na povjerenju koje su nam ukazali.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko           

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.