x

PODUHVATI

Kreirao specijalnu mašinu kojoj je mjesto u filmovima

Ovo vozilo trenutno se nalazi na prodaji putem eBay platforme


Ovo suludo vozilo nije konstruirano ispočetka za neki holivudski blokbaster, a ustvari svoj život startalo kao Chevrolet Silverado 3500 Durmax jedinica iz 2007. godine.

Ova mašina trenutno se nalazi na prodaji putem eBay platforme, sa prodavcem koji otkriva da su kabina i prtljažni prostor pikapa potpuno uklonjeni i da je konstruiran čelični ram upotrebom snažnih čeličnih cijevi.

Ručno oblikovanje

Prodavac je zatim ručno isjekao i oblikovao sve panele karoserije od čeličnih oplata i zatim se dobro pomučio kako bi ugradio ručno oblikovane prozore otporne na lomljenje.

Nema nikakve sumnje da je veliko umijeće bilo potrebno za kreiranje ovih specijalnih panela za karoseriju, koji su vlasniku ovog vozila oduzeli stotine radnih sati, a mnogi se slažuda je po tom pitanju odradio izvanredan posao. Dizajn i oblik vrata posebno su kompleksni, dok farovi sa Chevrolet Camaro modela i štopke inspirirane Lamborghini modelima također privlače pažnju, sa mat finišima u sivoj boji uglja koji doprinose futurističkom dizajnu.


Vozilo, koje njegov prodavac zove Razorbak, postavljeno je na masivne dvadesetjednoinčne točkove umotane u Michelin XZL pneumatike. Razorbak posjeduje i šestoklipne Brembo kočnice sa Porsche Cayenne GTS modela i četvero vrata galebova krila.

Značajne promjene

Enterijer ovog vozila također je pretrpio značajne promjene, tako da je sada pozadi moguće vidjeti klupu za tri osobe, sa dvije sportske kadice naprijed, ali one između sebe imaju još jedno sjedište koje se duplira kao konzola. Prodavac tvrdi da je enterijer obogaćen goveđom kožom završne obrade punog zrna, perforiranom antilop kožom i ugljeničnim vlaknima na svim površinama koje se mnogo troše.

Za pokretanje ove zvijeri zadužen je 6,6 litara veliki Duramax LBZ agregat iz 2007. godine, koji posjeduje specijalno izlivenu ispušnu glavu, veće ispušne grane, specijalne usisnike hladnog vazduha i dolazi u pratnji Allison 1000 šestostepenog mjenjača.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.