x

Kremasta supa od mrkve

Na manjoj temperaturi kuvajte sastojke dvadesetak minuta.

Sastojci:

8 mrkvi

1 crveni luk

4 režnja bijelog luka

250 ml pavlake za kuvanje

kocka temeljca za supu

500 ml vruće vode

maslac, so

Priprema:

U loncu otopite maslac i kratko propržite nasjeckan luk. Dodajte so i sitno nasjeckan luk. Nakon minut-dva dodajte oguljene i nasjeckane mrkve i kocku temeljca koju ste otopili u 500 ml vode.

Na manjoj temperaturi kuvajte sastojke dvadesetak minuta. Zatim štapnim mikserom ili u blenderu izmiksajte supu. Kašastu supu vratite u lonac, dodajte pavlaku za kuvanje i neka kuva još tri-četiri minute da se sastojci sjedine.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.