x

Kriminalac tužio policiju jer su mu uništili Ferrari

Iako je pobjegao iz Britanije kako bi izbjegao zatvor, ne libi se da pred sudom te zemlje traži pravdu zbog uništenog automobila vrijednog 200.000 funti.

Zahid Kan (35) je u Velikoj Britaniji osuđen na 10 godina zatvora zbog zavjere, pokušaja prevare, skrivanja i nelegalnog prenosa imovine.

Međutim, on je neposredno prije izricanja presude pobjegao avionom u Dubai, gdje i danas uživa u slobodi. To ga nije spriječilo da podigne tužbu zbog uništavanja Ferrarija 458 Spider od strane britanske policije.

Sve je počelo kada je Kan parkirao svoj automobil ispred zgrade suda u Birmingemu, u zabranjenoj zoni. Policija je odvukla vozilo, da bi odmah zatim utvrdila da je Ferrariju isteklo osiguranje.


Auto je kategorisan kao tehnički neispravan, pa je poslat na otpad gdje je 2018. uništen.

Snimak uništenja skupocijenog automobila i danas se može vidjeti na Internetu, ali se ljubiteljima Ferrarija ne preporučuje za gledanje.

Tri godine kasnije, ova priča dobija zanimljiv nastavak. Naime, Kan je sada odlučio da tuži lokalne organe reda.


On je izjavio da je "pokrenuo postupak protiv policije koja je nezakonito zaplijenila Ferrari 458 Spider vrijedan 200.000 funti".

U policiji se ne uzbuđuju previše i čekaju poziv za suđenje. U međuvremenu su saznali adresu na kojoj Zahid Kan boravi, pa su pokrenuli zahtjev za izručenjem.

Inače, Kan u Dubaiju živi na visokoj nozi i to ne skriva. Ima vozača koji ga vozi na zabave u skupocijenom automobilu, a nerijetko se može vidjeti u društvu poznatih ličnosti, kao što su bokser Flojd Mejveder ili reper Basta Rajms.


Kan je poznat i po tome što je odmah nakon bijega iz Britanije snimio video u kojem čekićem uništava Rolex vrijedan 30.000 funti.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.