x

Krizni štab donio odluku: Nošenje maski na otvorenom obavezno u cijeloj Srbiji!

Nošenje maski na otvorenom bit će ubuduće obavezno na teritoriji cijele Srbije u okolnostima u kojima nije moguće držati distancu od dva metra, odlučeno je na upravo završenoj sjednici Kriznog štaba, saznaje "Blic".

Ovo vladino tijelo donijelo je odluke koje će se odnositi na cijelu teritoriju Srbije, a ne kao što je bio slučaj poslednjih sedmica samo na pojedine gradove. To važi i za nošenje maski u zatvorenom prostoru, koje je do sada važilo u pojedinim gradovima. Dakle, sada se ova mjera proširuje na cijelu teritoriju Srbije. Sve mjere koje su danas usvojene primjenjivat će se od petka.


Na upravo završenom sastanku, donijeta je i odluka o zabrani okupljanja više od 10 ljudi na otvorenom.

Krizni štab, također, je razmatrao i proširenje kapaciteta bolnica koje su u kovid sistemu. U Beogradu to bi trebalo da bude Institut za reumatologiju, a, također, i širom Srbije trebalo bi da budu otvorene nove kovid bolnice. Kako saznajemo, to će biti u Aleksincu, Niškoj Banji, Vrnjačkoj Banji, Bujanovcu, Aranđelovcu...


Podsjetimo, zbog pogoršane epidemiološke situacije u cijeloj zemlji, premijerka Ana Brnabić je prije dva dana najavila da će Kriznom štabu predložiti nove mjere, a to su da na teritoriji cijele Srbije bude obavezno nošenje maski, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru. Također, predložila je i da se zabrani organizirano okupljanje.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.