x

Zenica

Krizni štab ZDK: Produženje važenja naredbi i mjera do daljnjeg!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Krizni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona do daljnjeg je produžio važenje naredbi i mjera na suzbijanju i sprečavanju širenja epidemije korona virusa, donesenih u periodu od 19. do 25. marta, u skladu sa preporukama i naredbama Federalnog kriznog štaba.

To se odnosi na zahtjeve upućene Federalnom štabu civilne zaštite u vezi sa hitnom nabavkom zaštitne opreme i novčanih sredstava za Kantonalni štab CZ, naredbe općinama i Gradu Zenica vezane za snabdijevanje pitkom vodom svih građana i izdvajanje namjenskih sredstava za rad zdravstvenih ustanova u vrijeme epidemije, izuzeće vanlinijskog, radničkog prevoza iz mjere opšte obustave javnog prevoza, zabranu rada ugostiteljskim objektima.


Studentski centar i dalje se koristi za smještaj osoblja Kantonalne bolnice, a aktuelna je i naredba Kantonalnoj bolnici Zenica i Opštoj bolnici Tešanj da što prije stave u funkciju aparate za testiranje na koronavirus.

Kantonalna uprava civilne zaštite uvažila je zahtjev udruženja penzionera, da se od zabrane kretanja osoba starijih od 65 godina, izuzmu rukovodioci tih organizacija, kako bi mogli obavljati planirane aktivnosti.

Komesar policije Zeničko-dobojskog kantona, Semir Šut, istakao je da je na policijskim službenicima velika odgovornost, zahvalivši se građanima, koji u velikoj mjeri poštuju propisane mjere zaštite i prevencije širenja korona virusa.

Na području Zeničko-dobojskog kantona trenutno je tri hiljade ljudi obuhvaćeno mjerom obavezne samoizolacije, uključujući i osam lica, pozitivnih na korona virus, koji su odbili da se liječe u izolatoriju Kantonalne bolnice.

.

.

.

Pahuljko / Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.