x

Krosover s doživotnom garancijom u prodaji

Svjedočimo situaciji u kojoj kupac jednog modela automobila dobija garanciju u kojoj nikada niko ranije nije mogao da uživa.

Priča dolazi iz Narodne Republike Kine gdje je novoosnovana marka Hengchi prije par dana predstavila svoj prvi krosover.

U želji da se, valjda što prije izbori za povjerenje u očima kupaca, konstruktor je ponudio neomeđene garantne uslove uz dvije besplatne posjete servisnom centru u kontekstu redovnog održavanja vozila.

Takav automobil košta 180 hiljada kineskih juana, što je približni ekvivalent sumi od 26,5 hiljada evra.

Treba biti pošten i reći da se za sada čudesni novitet nudi jedino na domaćem terenu, ali ambicije rukovodstva kompanije nisu male, što se uostalom i da zaključiti na temelju ponuđenih garantnih uslova.


Naime, uprava želi da ustoliči marku Hengchi kao vodećeg svjetskog proizvođača automobila.

To bi jedino moglo da znači da se ozbiljno razmišlja o ekspanziji na drugim tržištima svijeta.

Da kažemo i koju riječ o konkretnom modelu s rekordnom garancijom.

Naime, u pitanju je električni krosover po imenu Hengchi 5 i on dolazi s pogonom na prednjoj osovini. Njegove dimenzije su: 4.725 x 1.925 x 1.676 mm, po dužini, širini i visini, dok je međuosovinski razmak na nivou od 2.780 milimetara.


Električni motor raspolaže s 204 konjske snage, zahvaljujući čemu je moći da ubrza iz mirovanja do 100 km/h za 7,8 sekundi, što je više nego dobro za jedan SUV automobil, ma koliko se to nama činilo skromnih na osnovu iskustava s ponudom evropskih brendova, prenosi AutoRepublika.

Mnogo je važnije to što litijum-gvožđe-fosfatna baterija nudi kapacitet od 72,8 kWh, za šta iz Hegchija, koji inače posluje u sastavu nedavno posrnule grupacije Evergrande, kažu da je dovoljno za oko 600 kilometara vožnje bez potrebe da se kapaciteti dopunjavaju iz eksternih izvora.

Vozača i ostale putnike će Hengchi 5 pokušati da usreći tako što računa na čari ogromne centralne konzole s ekranima osjetljivim na dodir, multimedijalnim sistemom koji omogućava pristup globalnoj mreži, a tu je i mnoštvo elektronskih pomagala.

Ne rekosmo i ovo. Ono što Evropljani skupo naplaćuju kupcima, kod ovog Kineza je uključeno u osnovnu cijenu vozila. Pišemo o tome da se uz vozilo dobija i aparatura za dopunu u kućnim uslovima, to jest kućni punjač, što ponudu dodatno čini primamljivom. Ne treba sumnjati da će nakon promotivnog perioda i ovaj proizvođač reterirati, ali dok traje lijepo je čuti.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.