x

Pripreme u Antaliji

Krpić i Zajmović slomili otpor čvrstih Ukrajinaca u posljednjoj provjeri FK Željezničar

U posljednjoj provjeri u Antaliji FK Željezničar je sa 2:1 savladao ukrajinsku Oleksandriyu.

Bila je ovo četvrta provjera Plavih u Antaliji i druga uspješna (jednom su remizirali, a jednom je kombinirani tim izgubio). Ekspedicija Željezničara već sutra se vraća u Sarajevo i do početka drugog dijela sezone imat će još generalku sa Olimpikom. Proljetni dio šampionata počinje gostovanjem u Bijeljini.

Prvi su na večerašnjem meču zaprijetili Ukrajinci, a udarac Sitala sa 18 metara brani Kjosevski dobrom paradom. Već u narednoj minuti Myktytsey šutira s vrha šesnaesterca, a Kjosevski sigurno hvata loptu.

Odmah nakon toga prijeti i Željezničar. Krpić je šutirao glavom, ali bez problema je odbranio golman Oleksandriye. Potom je Zec u 13. minuti nakon jedne dobre kontre šutirao iznad gola.

Ramović je također dobro pucao u 28. minuti, no lopta je također otišla preko gola. Veselinović je poslije dobrog prodora po desnoj strani u 33. minuti iskosa gađao, ali se zatresao samo vanjski dio mreže Ukrajinaca.

Četiri minute kasnije Stevanović je pucao iz daljine, ravno u ruke Yuriija. Do kraja prvog dijela bilježimo još šansu Krpića, no lopta odlazi pored gola, u korner, iz kojeg nije bilo opasnosti.

Prvi je u nastavku zaprijetio Željo, ali udarac Asima Zeca nije stvorio previše problema golmanu Oleksandriye. Dobru šansu imali su igrači Oleksandriye u 53. minuti, kada je na ubačaj s desne strane Banada glavom loptu usmjerio ka golu, a ona otišla tik pored lijeve stative Kjosevskog.

Živost je u igru Želje malo unio i Mustafa Mujezinović koji je ušao u 63. minuti i ubrzo se našao u prilici, ali je izblokiran. U 67. minuti Dedechko je tukao ka golu Plavih, nije to bilo loše, no lopta je otišla pored gola.

U 71. minuti novi udarac Mujezinovića, bez opasnosti po gol Oleksandriye, a u 73. minuti, nakon ubačaja iz kornera, Sipović je bio u skoku i malo je nedostajalo da na najbolji način zahvati loptu, što bi bez dileme završilo u mreži Ukrajinaca.

Željo je u 80. poveo. Plavi su došli do pogotka preko kapitena Sulejmana Krpića nakon asistencije Zeca koji je ubacio loptu s lijeve strane. Samo 30-ak sekundi ranije Kjosevski je spasio čist gol za Oleksandriyu.

U 86. minuti bravura rezerviste Zajmovića. Nakon sjajnog soloprodora zakucao je loptu u mrežu udarcem iskosa s lijeve strane. U samoj završnici Ukrajinci su ublažili poraz i postigli su gol za 2:1.

U Antaliji je Željezničar odigrao 2:2 sa Škendijom, potom je s 2:0 pobijedio ukrajinsku Vorsklu, kombinovani tim Plavih je poražen s 1:0 od ruskoj Sočija i danas se sve završilo trijumfom nad Oleksandriyom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.