x

jezivi detalji

Kućni prijatelj Aleksića posumnjao da mu zlostavlja kćerku i prijavio ga: Kako se odmotalo klupko o školi strave?

Miroslav Aleksić, kako Kurir nezvanično saznaje, družio se s nekim roditeljima svojih žrtava, a sa pojedinima je maltene bio i kućni prijatelj.

Prema riječima našeg izvora, prvu prijavu protiv Aleksića podnio je upravo njegov prijatelj, otac djevojke koju je, kako se sumnja, zlostavljao.

- Milena Radulović je prva započela priču, ali je ovaj otac nakon saznanja šta je radio njegov prijatelj odlučio da zaštiti djevojke - objašnjava izvor.


Psihijatar Ivica Mladenović kaže da „osobe koje su spremne da povrede i djecu svojih prijatelja nemaju nikakvu empatiju“.

- Međutim, ova prijateljstva ne zasnivaju se na humanosti i bliskosti, već na staležu i koristi. Osoba ima egoistične tendencije da u prijateljstvo ulazi s motivom - objašnjava psihijatar.


- Zlostavljanje ili manipulisanje djecom prijatelja ukazuje na labilni narcizam, a on podrazumijeva odsustvo empatije. Moje zadovoljstvo, ja lično, moja dobit, moja pozicija - to su stvari koje su na prvom mjestu. Narcizam koji osjeća ova osoba daje mu mogućnost da funkcioniše na dva nivoa. S jedne strane je dobar prijatelj roditeljima, a s druge on zlostavlja dijete, koje je sada u nezgodnoj poziciji i ne zna da li može da se buni protiv kućnog prijatelja koji radi za njegovo dobro - navodi sagovornik.  

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.