x

kesten slastica

Kuglof s pireom od kestena i čokoladom je zimska poslastica koju morate probati

Kuglof je nekada bio nezaobilazan dio trpeze, a danas se uglavnom služi kao desert. Idealno je vrijeme za ovu zimsku poslasticu, a mi vam donosimo recept za kuglof s pireom od kestena i čokoladom.

Za pripremu ovog kuglofa potrebno vam je 5 jaja, 15 velikih kašika brašna, 5 velikih kašika šećera, 2 velike kašike kakaa u prahu, 80 grama putera, 5 velikih kašika mlijeka, mala kašika praška za pecivo i 100 grama pirea od kestena.

U pjenasto umućena jaja postepeno dodajite šećer (kašiku po kašiku). Nakon toga postepeno dodajte i brašno, prašak za pecivo i kakao. Zatim dodajte otopljeni puter i mlijeko. Na kraju u smjesu dodajte pire od kestena (potrebno je da bude na sobnoj temperaturi). Možete ga također umititi mikserom.

Kalup za kuglof obložite puterom i brašnom i ulijte smjesu u kalup. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Nakon pečenja možete istopiti čokoladu i preliti po kuglofu.

Recept za ovu jednostavnu, ali sočnu poslasticu donosi Hajrudin Šišić, food blogger koji je na društvenim mrežama poznatiji kao Harry Cooper.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.