kesten slastica
Kuglof s pireom od kestena i čokoladom je zimska poslastica koju morate probati
Kuglof je nekada bio nezaobilazan dio trpeze, a danas se uglavnom služi kao desert. Idealno je vrijeme za ovu zimsku poslasticu, a mi vam donosimo recept za kuglof s pireom od kestena i čokoladom.
Za pripremu ovog kuglofa potrebno vam je 5 jaja, 15 velikih kašika brašna, 5 velikih kašika šećera, 2 velike kašike kakaa u prahu, 80 grama putera, 5 velikih kašika mlijeka, mala kašika praška za pecivo i 100 grama pirea od kestena.
U pjenasto umućena jaja postepeno dodajite šećer (kašiku po kašiku). Nakon toga postepeno dodajte i brašno, prašak za pecivo i kakao. Zatim dodajte otopljeni puter i mlijeko. Na kraju u smjesu dodajte pire od kestena (potrebno je da bude na sobnoj temperaturi). Možete ga također umititi mikserom.
Kalup za kuglof obložite puterom i brašnom i ulijte smjesu u kalup. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Nakon pečenja možete istopiti čokoladu i preliti po kuglofu.
Recept za ovu jednostavnu, ali sočnu poslasticu donosi Hajrudin Šišić, food blogger koji je na društvenim mrežama poznatiji kao Harry Cooper.
(Klix)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.