x

Zbog pandemije koronavirusa

Kultni evropski stadion se pretvora u bolnicu!

Koronavirus je paralizovao fudbal u zapadnom dijelu Evrope. Tamo gdje se već godinama na proljeće igra vrhunski fudbal to ove godine nije slučaj. 

Najugroženije su Italija i Španije, zemlje koji su prethodnih decenija dale neke od najboljih fudbalera u historiji i u čijim su gradovima odigrane mnogobrojne kultne i nezaboravne utakmice.

Stadion Santiago Bernabeu je jedan do najpoznatijih u svijetu i Evropi, a od danas je praktično pretvoren u bolnicu uslijed pandemije koronavirusa koja vlada Madridom.

U dogovoru sa španskim sportskim vijećem dogovoreno je da se stadion Santiago Bernabeu u narednim sedmicama koristi za skladište za lijekove i medicinsku opremu nephodnu da se pobijedi Covid-19.

Stadion na kojem su igrana finala Lige prvaka 2010. i Svjetskog prvenstva 1982. godine na kojem paralelno traju radovi rekonstrukcije će biti posebno adaptiran za sve one koji žele dati i donaciju.

Do sada je u Španiji zaraženo preko 56.000 osoba, zabilježeno je preko 4.000 smrtnih slučajeva. Vanredno stanje je produženo za dvije sedmice.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.