x

Lactalis BH nastavlja sa humanom misijom: Uručena donacija Udruženju Pomozi.ba

Nakon što su ljekarima i medicinskom osoblju u kliničkim centrima širom naše zemlje, u okviru akcije „Mislimo na heroje u bijelom“, podijelili mliječne proizvode za jačanje imuniteta Dukat b-Aktiv, kompanija Lactalis BH nastavlja sa humanom misijom.

Tako je Udruženju Pomozi.ba uručeno 10.000 komada jogurta Domaće blago od 180 grama, koji će dalje biti distribuirani korisnicima u stanju potrebe. 

„Zahvaljujući članovima i volonterima Udruženja Pomozi.ba, u teškim trenucima borbe protiv korona virusa, pomoć stiže i do najugroženijih kategorija našeg društva. Članovi Pomozi.ba su također heroji čiji angažman treba cijeniti, a naša podrška jedan je od načina da pokažemo da samo zajedničkim naporima možemo lakše prebroditi ovaj period“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora kompanije Lactalis BH, istakavši da će u narednom periodu razmotriti i ostale vidove pomoći građanima i društvu. 

Udruženje Pomozi.ba već dugi niz godina aktivno pomaže socijalno ugrožene u našoj zemlji. Pokrenuli su veliki broj humanitarnih akcija prikupljanja novčanih i drugih oblika pomoći za bolesne i socijalno ugrožene. Jedna od posljednjih aktivnosti u borbi protiv pandemije korona virusa (COVID-19) bila je podjela više desetina hiljada zaštitnih maski prvenstveno za građane, ali i ljekare, sanitarne inspektore te usposlenike službi nadležnih za upravljanje kriznom situacijom.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.