x

Ladies In report u Tuzli: "Zajedno smo jedno"! (GALERIJA)

U Narodnom pozorištu u Tuzli održano je još jedno „Ladies In druženje“ za dame. Oko 300 pripadnica ljepšeg spola prisustvovalo je eventu.

S obzirom na to da je mjesec oktobar službeno proglašen mjesecom borbe protiv karcinoma dojke i tuzlanski Ladies In bio je u cjelosti posvećen borbi protiv ove opake bolesti.

Karcinom dojke je najčešći malignitet u ženskoj populaciji i čini 27% od ukupnog broja novo dijagnosticiranih malignoma, dok je u muškoj populaciji ispod 1%. U našoj zemlji sve je veći broj oboljelih, a statistike kažu da rizik da oboli od karcinoma dojke ima svaka osma žena.

Broj novootkrivenih slučajeva godišnje iznosi 1.152, a na klinici za onkologiju KCUS tokom 2017. godine liječeno je 374 žene s novootkrivenim karcinomom dojke. No, bolest nije kraj, ukoliko se na vrijeme dijagnosticira i krene s adekvatnim terapijama i zahvatima.

U Tuzli, emotivni govornici Mirza Mustafagić, biznismen i doktorica Vesna Dropić-Suljević ukazali su na prevenciju karcinoma dojke. Istakli su važnost pregleda i samopregleda, poručivši damama da su „ Zajedno jedno“…

Na druženju nisu izostavljene promocije, pokloni, degustacije, predstava – Posljednja ljubav Hasana Kaimije“, melodični glas skupine „Libero“, odlična zabava i networking…

Prijatelji koji su podržali evente u Tuzli:

Jana, Sarajevski Kiseljak, BH Telecom, Urban Home, Šefice, Medicinski centar Sporticus, Catrice, Nelt s brendom Milka, Ketering restoran Royal Tuzla, Red Bull, Vinarija Nuić.


Foto: Miralem Dizdarević

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top