x

nba

Lakersi poraženi od Portlanda u najtužnijoj noći u historiji kluba: Kobe, volimo te zauvijek

Košarkaši Los Angeles Lakersa poraženi su od Portlanda rezultatom 127:119 u meču u kojem se ovaj klub oprostio od legendarnog košarkaša Kobea Bryanta.

Braynt je zajedno s još osam osoba prošle nedjelje tragično stradao u helikopterskoj nesreći nadomak Los Angelesa, a njegova smrt bio je veliki udarac za kompletnu NBA ligu; najviše za porodicu Lakers, koja se u meču protiv Portlanda oprostila od ovog igrača.

Noćas je u Staples Centeru u Los Angelesu bilo vrlo emotivno i čitava noć bila je posvećena jednom od najvećih košarkaša svih vremena, a na oproštaju od ovog velikog igrača i čovjeka Lakersi su poraženi od Portlanda rezultatom 127:119.

U prvoj četvrtini postignuta su 74 poena (38:36 za Portland), a do poluvremena Lakersi su uspjeli doći do preokreta i na pauzu otići s dva poena razlike. Bilo je 62:60. U finišu treće dionice košarkaši Portlanda dolaze do nešto veće prednosti, u posljednjoj četvrtini imali su i dvocifrenu razliku, a na kraju su uspjeli ostvariti pobjedu kojom su se popeli na deveto mjesto Zapadne konferencije.

U pobjedničkoj ekipi fantastičan meč odigrao je Llilard koji je ubacio 48 poena uz devet skokova i 10 asistencija, dok je u poraženoj ekipi najefikasniji bio Davis koji je ubacio 37 poena uz 15 skokova. LeBron James ubacio je 22 poena uz osam skokova i 10 asistencija, ali ovaj sjajni dvojac nije bio dovoljan Lakersima da upiše pobjedu.


U preostalim mečevima Houston je bio bolji od Dallasa na svom terenu rezultatom 128:121, a gosti u ovom susretu nisu mogli računati na povrijeđenog Luku Dončića. Toronto je bio bolji od Detroita na gostujućem terenu sa 105:92, dok je Brooklyn na svom terenu bio bolji od Chicaga sa 133:118.

Denver je u gostima pobijedio 127:115, dok je New Orleans pobijedio Memphis sa 139:111. Oklahoma je u gostima pobijedila Phoenix sa 111:107.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.