x

Lamborghini Huracan inspirisan Countachom

Stvarajući svoj Huracan sa temom Countach, vješti dizajner se direktno nadahnuo od posebno poznatog zelenog Countach LP400 Prototipa koji se može naći u Lamborghinijevom italijanskom muzeju.

Najočiglednija izmjena je ugradnja ugaonih lukova zadnjih točkova koji mijenjaju izgled automobila.

Ugrađen je i set točkova klasičnog izgleda. U poređenju sa Countach LPI 800-4, druge izmjene karoserije su prilično minimalne, ali uključuju srebrni naglasak preko prednjeg branika i srebrne ukrase oko bočnih prozora.


Na drugom mjestu, Abimelec Design je oprijemio poklopac motora inspirisan poklopcem Countach LP400 Prototipo, dodajući automobilu dodatni osjećaj. Zadnja svijetla sa hromiranim vrhovima također se protežu dalje nego na standardnom Huracanu.

Iako dizajner nije objavio nijednu fotografiju unutrašnjosti automobila, možemo vidjeti da je on izmijenjen bogatom preplanulom kožom i kontrastnim dijelovima svijetlo tamne alkantare.


Nije iznenađujuće da je ovo samo let fantazije, ali kako Huracan postaje sve bolji, lansiran 2014. (a facelifting 2019.), očekujemo da ćemo u narednih nekoliko godina vidjeti neke nove varijante ograničenog izdanja kako bi začinio interesovanje za "bebu Lambo".


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.