x

IZ ODJELA SQUADRA CORSE

Lamborghini Urus ST-X je super SUV stvoren da vlada stazom

Lamborghinijev odjel Squadra Corse je aktivan u posljednje vrijeme te je predstavio trkaću verziju svog SUV-a Urus, a to je Urus ST-X Concept.

SUV je namijenjen isključivo utrkama i stazi, a od produkcijske verzije se razlikuje po boljim performansama, mat Verde Mantis zelenoj boji, sigurnosnim elementima koje je odobrila FIA uključujući čelični zaštitni kavez, protivpožarni sistem i FT3 rezervoar za gorivo. 


Osim zelene boje, Urus ST-X Concept se ističe i po poklopcu motora od karbonskih vlakana s većim usisnicima zraka kako bi se dodatno ohladio twin-turbo V8 motor. Nazad je stražnji spojler, heksagonalni sportski izduvni sistem s bočnim završecima, a tu su i 21-inčni naplaci od legure aluminija s Pirelli gumama.


Urus ST- X Concept je za 25 posto lakši od produkcijske verzije, Pomenuti V8 motor i dalje isporučuje 641 KS i 850 Nm obrtnog momenta.


Trkaća verzija Lamborghinijevog SUV-a nije samo za pokazivanje, jer će ga kompanija koristiti u prvenstvu jednog proizvođača koje će kombinovati off-road stazu i standardnu stazu u jednoj utrci. Ovo takmičenje će debitovati u Evropi i na Bliskom istoku 2020. godine. 


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.