x

NEVJEROVATAN

Lamborghini V12 unikati: Invencible i Autenica

Oba su zasnovana na dugotrajnoj Aventadorovoj platformi, koja je premijerno predstavljena prije 12 godina sa originalnim LP 700-4


Iako smo mislili da će Ultimae biti poslednji Lamborghini sa čistim V12 motorom, Lamborghini je upravo predstavio dvojac Invencible i Autentica.

Prvi je kupe, dok je drugi roudster i ovo je definitivno oproštaj od dvanaestocilindričnog motora prije predstojeće hibridne ere. Oba su zasnovana na dugotrajnoj Aventadorovoj platformi, koja je premijerno predstavljena prije 12 godina sa originalnim LP 700-4.


Unikatni kupe i roudster imaju karoseriju od karbonskih vlakana sa tradicionalnom šestougaonom temom kompanije. Unutra, minimalistička kontrolna tabla nema multimedijalni sistem i ima 3D štampane ventilacione otvore.


Ovi jedinstveni automobili koriste najmoćniju konfiguraciju V12 koju je Lamborghini ikada ugradio u drumski automobil. Kao i kod modela Ultimae, centralno postavljeni atmosferski motor proizvodi 780KS i 720Nm obrtnog momenta koji se isporučuje sistemu sa pogonom na sve točkove preko sedmostepenog ISR mjenjača. Detalji o performansama nisu objavljeni, ali su vjerovatno na nivou Ultimae (ubrzanje od 0-100 km/h za 2,8 sekundi i maksimalna brzina od 355 km/h).


Lamborgini ne pominje koliko naplaćuje ova dva automobila. Međutim, logika govori da koštaju mnogo više od traženih 500.000 dolara za Ultimae.



Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.