x

Lana je preminula, a prije toga je slagala majku: Jezivi detalji ub.stva mučene djevojke!

Lana Bijedić (19) pronađena je mrtva početkom oktobra u rijeci Studenčici pored Ljubuškog. Podsjećamo, obdukcija je pokazala kako mlada Mostarka na glavi imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove koji nastaju kod gušenja.

Kako piše Večernji.ba, Lana je živjela s majkom Ninom Bijedić u porodičnoj kući u mostarskom naselju Sjeverni logor. Negdje oko 11.00 sati, 6. oktobra prema navodima majke, Lana se otišla da se nađe sa prijateljicom. Par sati kasnije, ispostaviće se da dogovora ni sa jednom prijateljicom nije bilo.

Sa sobom je Lana ponijela mobilni i 100 maraka. Plan je bio da se tog dana u 17.00 sati ukrca na voz za Sarajevo gdje je planirala da nastavi školovanje na "International Burch University". Umjesto toga, ukrcala se na autobus u Čapljinu.


Sa autobuske stanice krenula je pješke, a nadzorne kamere na jednoj benzinskoj pumpi snimile su je u 12.10 sati. Zatim se pojavljuje snimak pješačenja kod kružnog toka u Zvirovićima u 13.30 sati. Ispostavilo se da je odatle nastavila da pješači još koji kilometar do mjesta ubistva. Ubica je udarao po tijelu i davio. Tijelo je bacio u rijeku. Zbog vode koja je pronađena u plućima djevojke pretpostavlja se da je još bila živa i da joj se moglo pomoći.

Istražitelji su u međuvremenu izuzeli Lanin laptop i poslali ga na vještačenje u inostranstvo. Ono što je šokiralo mnoge je i činjenica da je Lana napisala svoj testament još u januaru ove godine. Je li Lana već tada sumnjala da bi joj neko mogao oduzeti život, pokazaće istraga.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.