x

ZLATNA MOSTARKA

Lana Pudar najbolja na plivačkom mitingu „Victoria – Primorje“

Nova državna rekorderka u disciplini 200 metara slobodno


Proteklog vikenda u Rijeci je održan 14. međunarodni plivački miting „Victoria – Primorje“, na kojem je nastupilo preko 700 plivača iz Italije, Austrije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Najbolja bosanskohercegovačka sportašica Lana Pudar nastupila je u četiri discipline - 100 i 200 metara delfin i 100 i 200 metara slobodno, i po ko zna koji put pokazala svoju klasu.

Novi rekord

U disciplini 200 metara slobodno postavila je novi apsolutni državni rekord u vremenu 2:02.62. U disciplini 100 metara delfin isplivala je najvrijedniji rezultat mitinga u ženskoj i muškoj konkurenciji u vremenu 58.89, što iznosi 843 FINA boda. U disciplini 200 metara delfin isplivala je svoje najbolje vrijeme u ovoj godini 2:10.55, koje iznosi 812 FINA bodova, dok je u disciplini 100 metara slobodno osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji s vremenom 57.24.

Ovi rezultati bili su dovoljni da u zbiru dva najbolja rezultata iz finalnih utrka, Lana osvoji glavnu nagradu mitinga i bude proglašena najboljim plivačem mitinga i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

- Ovo su svakako vrlo vrijedni rezultati za ovaj dio godine, ali pred Lanom je još puno rada, treninga i priprema kako bi se ispunili svi ciljevi i zadaci koji su pred njom u ovoj i narednoj godini. Fokus je na ispunjenju zadataka trenažnog procesa, a rezultat u ovom dijelu sezone nije nešto što nam je primarno. Cilj je da Lana bude najbolje pripremljena kada krenu najveća takmičenja - saopćeno je iz PK Orka Mostar.

Četveromeč država

Inače, plivački miting „Victoria – Primorje“ je najjače plivačko takmičenju u ovom dijelu Evrope, u dosadašnjem dijelu godine.

Narednog vikenda Lana će na sarajevskom olimpijskom bazenu „Otoka“ braniti boje naše države na četveromeču država Srbija – Hrvatska – Slovenija – Bosna i Hercegovina.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.