x

Sjajne vijesti iz Budimpešte

Lana Pudar u polufinalu Svjetskog prvenstva u disciplini 100 metara delfin

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar plasirala se jutros u polufinale u disciplini 100 metara delfin na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Za našu plivačicu ovo je debitantski nastup na seniorskim svjetskim prvenstvima u velikom bazenu, te je krenula veoma dobro i uspjela se plasirati u polufinale discipline 100 metara delfin.

Pudar je bila u trećoj kvalifikacijskoj grupi jutros, te je uspjela zauzeti četvrtu poziciju, a u ukupnom poretku imala je 13. najbolje vrijeme što joj je donijelo plasman u polufinale.


Mostarka je završila utrku u vremenu 58.90 sekundi, te je imala dvije sekunde zaostatka u odnosu na pobjednicu svoje grupe Torri Huske.

Polufinalne utrke u ovoj disciplini su na rasporedu već danas. Prva polufinalna grupa će nastupiti u 18:13, a druga u 18:18 sati i uskoro će biti poznato u kojoj grupi će plivati i naša Lana.


Za Lanu debi na ovom velikom takmičenju nije mogao biti bolji jer je jasno da se u Budimpešti takmiče najbolji plivači iz cijelog svijeta, te je konkurencija za našu 16-godišnju plivačicu izuzetno jaka.

Također, treba istaći da će Lana na ovom prvenstvu nastupati još u disciplinama 50 i 200 metara delfin.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.