x

Laporta iskreno govorio o svim poslovima Barcelone: Messi se neće vratiti, dvojicu smo već doveli

Predsjednik Barcelone Joan Laporta otkrio je mnoge zanimljive stvari za transfere ovog tima, a ono najvažnije, rekao je da se Lionel Messi neće vratiti u klub i da su već dogovorili dva pojačanja za narednu sezonu.

Laporta je rekao da povratak Messija uopšte nije u planu Barcelone i da nije imao nikakav kontakt s njegovim agentima.

"Messi se neće vratiti u Barcelonu", rekao je prvi čovjek Barcelone i dalje objasnio:

"Nisam dobio nikakvu poruku od Messija ili njegovih agenata o mogućnosti povratka u Barcelonu. Realnost je da ne razmatramo ovu mogućnost i spomenuti dogovor nije u našim planovima."


Dalje je rekao kako su Haaland i Mbappe daleko od Barcelone jer su to igrači koji traže ogromne plate.

"Haaland ili Mbappe u Barcelonu? Uslovi koje su mi rekli za ova dva igrača su nešto što nikada ne bismo mogli prihvatiti. Trenutno vidim da su oba igrača jako daleko od Barcelone. Trenutno smo završili dva potpisa za narednu sezonu, u pitanju su jedan vezni igrač i jedan centralni defanzivac, ali ne smijem spominjati njihova imena i žao mi je zbog toga", kaže Lapotra.

Dalje je govorio o igraču Leedsa Raphinhi, a koji se posljednjih mjeseci također dovodi u vezu s prelaskom u Barcelonu.


"Raphinha je igrač koji nam se jako sviđa, a istina je da je njegov agent naš bivši igrač Deco. Mogu potvrditi da imamo jako dobre odnose i da nam Deco pomaže. Što se tiče Lewandowskog ili Salaha, najbolji igrači se žele pridružiti Barceloni i to je u potpunosti jasno. Ali ne mogu reći razgovaramo li s njima ili ne. Sviđa mi se Joao Felix, a zadovoljstvo ga je gledati kako igra nogomet. Prošlog ljeta smo radili na sklapanju dogovora s Atletico Madridom u vezi razmjene njega i Griezmanna, ali je na kraju sve propalo", kaže Laporta.

Kaže i to da pregovori za novi ugovor Gavija i Arauja dobro napreduju i da bi želio da Ousmane Dembele ostane u klubu.

"Pregovori o novim ugovorima za Gavija i Arauja dobro napreduju, oni žele ostati u Barceloni, ali imamo ograničenje za plate koje moramo poštivati. To je jako važno da razumijemo. Što se tiče Dembelea, on je nevjerovatan, a ranije smo mu dali ponudu koja je istekla 20. decembra, a ako želi ostati, onda mora prihvatiti platu koju mu nudimo. Sretni smo i s Adamom Traoreom i postoji mogućnost da ćemo napraviti razmjenu sa Trincaoa i to bi bila dobra opcija za nas", kaže prvi čovjek Barcelone.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.