x

NIJE NAVEO DATUM

Lavrov: Naša "operacija" u Ukrajini bit će okončana po ostvarenju svih ciljeva!

"Specijalna operacija" ruske vojske u Ukrajini bit će okončana kada budu ostvareni svi ciljevi, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov komentarišući mogućnost da operacija bude okončana do 9. maja.

Lavrov je rekao da će operacija biti okončana čim budu sprovedeni i ostvareni ranije pominjani ciljevi, prenosi ruska novinska agencija "RIA Novosti".

On je istakao da Rusija nikome ne prijeti nuklearnim ratom i da su zapadne države počele da govore o tome, te da je Moskva u više navrata pokretala usvajanje saopćenja u ime svih nuklearno sposobnih država sa potvrdom obaveza prema atomskom oružju.


Prema njegovim riječima, Rusija ne smatra da je u sukobu sa NATO-om jer bi takav razvoj situacije povećao rizik od nuklearnog rata, što se ne smije dozvoliti.

Šef ruske diplomatije je napomenuo da Zapad neće dočekati da Rusija traži oproštaj i kapitulira pod sankcijama.


Lavrov je naglasio da će bilo kakva isporuka naoružanja iz inostranstva u Ukrajini biti legitimna meta, jer je to oružje dato režimu koji vodi rat protiv svog naroda.

Ruski ministar vanjskih poslova istakao je da su razgovori između Rusije i Ukrajine u zastoju zbog nedosljednog stava Kijeva, a da su pregovarači iskreni već bi strane ostvarile značajnije rezultate.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.