x

tvrdnja ruskog ministra

Lavrov: Svijet je izmanipuliran, nismo napali Ukrajinu, mi pomažemo civilima!

Ruski i ukrajinski ministri vanjskih poslova danas su se u Turskoj sastali prvi put otkako je Rusija napala Ukrajinu. Kako su rekli na konferenciji za medije, nije postignut nikakav napredak u pregovorima.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je kako u razgovorima s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom nije postignut napredak po pitanju prekida vatre radi evakuacije civila. Govoreći nakon razgovora s ruskim ministrom u turskoj Antaliji, Kuleba je rekao da je najteža situacija u ukrajinskom gradu Mariupolju, a da Lavrov nije predan rješenju za humanitarni koridor u tom gradu.

Kuleba je naglasio da je Ukrajina spremna za diplomaciju, no da je spremna obraniti se. Dodao je kako se čini da će Rusija nastaviti svoju ofenzivu i da traži predaju Kijeva koju neće dobiti.


Kuleba je rekao da je njegov dojam sa sastanka bio da Rusija u ovom trenutku nije spremna uspostaviti primirje nakon invazije na Ukrajinu.

"Imamo dva zadatka. Spremni smo nastaviti pregovore. Došao sam ovdje kako bismo dogovorili humanitarne koridore. Raspravljali smo o prekidu vatre koji bi trajao 24 sata. Gospodin Lavrov na to nije pristao. Nadam se da će biti otvoreno još humanitarnih koridora. Mnogi ljudi pate, djeca, bebe...", rekao je Kuleba.

Lavrov: Potezi Zapada su opasni, mi to vidimo


Nakon njega se obratio Sergej Lavrov. "Radili smo na pokušaju rješenja krize. Govorili smo o humanitarnim problemima. Objasnili smo što Rusija radi sa svoje strane kako bi pomogla civilima koje su zatočili takozvani dobrovoljci", rekao je. "Podsjetili smo Ukrajinu da je ruska strana dala konkretne prijedloge i dobili smo uvjerenje da ćemo dobiti odgovor na naše zahtjeve. Želimo sačuvati mir u Evropi", rekao je Lavrov.


"Potezi Zapada su opasni, mi to vidimo", nastavio je Lavrov. "Nismo napali Ukrajinu, ne planiramo napasti ni druge zemlje. Naša sigurnost je ugrožena. Mi smo htjeli razgovarati, ali nitko nas nije slušao", dodao je. "Mi nećemo opravdavati svoje akcije u Ukrajini nikome, ni NATO-u. Mi nećemo promatrati kako se u Ukrajini gradi nacistička nacija. Želimo da Ukrajina ostane neutralna, predsjednik Putin je to rekao mnogo puta. Prema onome što Zelenskij govori, on počinje shvaćati sve to i zbog toga smo blago optimistični", kaže.

Ponovio je da je Rusija dala jasne zahtjeve Ukrajini i da čeka odgovor. Potom je govorio o napadu na rodilište i činjenici da je Rusija na rubu bankrota.


"Čuli smo navode o zvjerskom napadu na rodilište prije tri dana. Naša delegacija je dala dokaze da je to rodilište okupirao Azov i da su njegovi pripadnici izbacili trudnice i djelatnike. Vi sami izvucite zaključke. Javnost diljem svijeta je izmanipulirana", rekao je Lavrov.

"Mi ćemo sami riješiti svoju ekonomsku situaciju, naš predsjednik će to riješiti. Pokušavamo privući pažnju na to da je Ukrajina godinama antiruska. S kim ste, sa Zapadom ili s Rusijom?" pita Lavrov Ukrajinu. "Izaći ćemo iz ove krize, prošli smo mnoge krize i uvijek smo se izvukli. Izaći ćemo jači iz ovog. Nemamo iluzija da je Zapad naš partner. Sada znamo da nas bilo ko i bilo kad može izdati."


"Amerika ima laboratorije za biološko oružje u Ukrajini", rekao je Lavrov.

Lavrov je rekao i da ne vjeruje da će sukob Rusije sa Zapadom oko Ukrajine dovesti do nuklearnog rata. "Ne želim vjerovati, i ne vjerujem, da bi nuklearni rat mogao početi", rekao je Lavrov novinarima na pitanje hoće li biti nuklearnog rata.

Za glasine o potencijalnom ruskom napadu na bivše sovjetske baltičke države rekao je da se radi o starim lažnim vijestima.

.

.

.

.

Izvor: Index.hr

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


U braku sam sedam godina bez djeteta, pa se moj muž počeo čudno ponašati, u zadnje vrijeme dolazi kući i više ne provodi vrijeme sa mnom, a razveo se od mene. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je doktorica rekla da nema načina da zatrudnim, to bi mi stvarno zagorčalo život. sve dok nisam naišla na prijatelja koji mi je s interneta pričao o DR Alabi, kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje ja prolazim, pa sam ga kontaktirala na: [email protected] i objasnila mu. rekao mi je sve što trebam dati prije nego što je mogao odustati od čarolije da vrati mog muža, što sam i učinila, i poslao je snažnu molitvu koju sam morala izgovoriti usred noći dok je bacio ljubavnu čaroliju. Bilo je to čudo 48 sati kasnije, moj jedini muž mi se vratio i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je u potpunosti spreman podržati me u bilo čemu što želim. Brzo sam nazvala apatu i ispričala mu što se događa u tom trenutku, a on mi je također pripremio i poslao lijek koji je rekao da će izliječiti sve neželjene bolesti ili infekcije koje me sprečavaju da zatrudnem, a zatim me uputio u to. kako ga koristiti prije nego što upoznam svog muža. To je nakon korištenja ove autohtone biljke i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće po cijelom tijelu, stvarno sam trudna, upravo sam 1. ovog mjeseca rodila dječaka. Obećavam da ću cijeli svijet obavijestiti o DR Alabi kako bih očuvao svoju vezu, kao i da će mi dati djecu, koju danas s ponosom mogu zvati svojom. Za svaku ženu kojoj je to nemoguće, evo prilike da se nasmiješite i donesete sreću svojoj obitelji, obratite se na e-mail DR Alabe: [email protected] ili kontaktirajte njegov WhatsApp/viber na ovaj broj:+1(425) 477- 2744, on je Bog poslan da vrati izgubljene ljubavnike i donese vam sreću.