x

ne zanima ga novac?

Laž stoljeća: Arnautović moli West Ham da ga pusti u Kinu, razlog mu je komičan

Austrijski napadač Marko Arnautović nedavno se dovodio u vezu sa prelaskom u Chelsea, a posljednjih dana se mnogo govori o njegovom odlasku u Kinu.

Na adresu West Hama je stigla ponuda teška 35 miliona funti, a 29-godišnjem napadaču su ponuđeni fenomenalni uvjeti kakve većina svjetskih fudbalera može samo sanjati.

West Ham je odmah poručio kako nema namjeru prodavati Arnautovića, ali problemi su nastali kada je ovaj napadač otvoreno zamolio čelnike kluba da ga puste da idu u Kinu.

U obrazloženju je Arnautović naveo "želju da se bori za trofeje", što mu je s West Hamom nemoguća misija u Engleskoj, što je nasmijalo kako čelnike kluba, tako i sve koji su čuli za njegovu izjavu.

U priču se umiješao i njegov brat Danijel, koji je ujedno i zastupnik, a on je također izvršio pritisak na West Ham da prihvati bogatu ponudu i pusti Arnautovića da ide.

Zapravo se Danijel Arnautović obratio klubu u Markovo ime, rekavši da je njegov brat zaslužio da dobije priliku za novi izazov u karijeri s obzirom da je proglašen najboljim igračem kluba u prošloj, debitantskoj sezoni. Uz to, Danijel je dodao da je West Ham platio Arnautovića samo 20 miliona funti, što je "ništa u današnjem vremenu".

Klub koji ga želi Arnautovića je Shanghai SIPG?

Nije zvanično potvrđeno, ali pojavila se informacija da je za Arnautovića zainteresovan Shanghai SIPG, jedan od vodećih kineskih klubova, koji Austrijancu srbijanskog porijekla nude četverogodišnji ugovor vrijedan ukupno 40 miliona funti, a to je mnogo više od cifre koju zarađuje u Engleskoj.

Situacija je postala ozbiljna, pa se West Ham čak morao i javno oglasiti po ovom pitanju rekavši da je Marko Arnautović igrač pod ugovorom i da definitivno nije na prodaju.

Marko Arnautović je član West Hama postao na ljeto 2017. godine, kada je doveden iz Stoke Cityja koji je tada ispao iz Premier lige. Ranije je nastupao za Werder, Twente, Inter i nekoliko austrijskih klubova.

(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.