x

nba

LBJ i Davis lagano sredili Sunse

Los Angeles Lakersi pobijedili su u svom Staples Centru Phoenix Sunse rezultatom 117:107.

Lakersi su lagano stigli do 27. trijumfa u sezoni. U kojem pravcu će ići utakmica bilo je jasno već nakon prve dionice ukojoj su stvorili 26 poena prednosti (43:17) i bilo je zaista teško očekivati povratak Sunsa.

Na kraju se to naravno nije ni desilo, iako je Phoenix zaprijetio u samom finišu. Na poluvremenu su Lakersi imali plus 33 (74:41), ali su Sunsi tokom posljednje dionice uspjeli da spuste prednost na samo minus sedam.

Međutim, Lakersi su se uozbiljili i na kraju su završili posao i došli su do nove pobjede.

Do nje ih je vodio LeBron James sa triple-double učinkom od 31 poena, 13 skokova i 12 asistencija, dok je Anthony Davis imao double-double od 26 poena i 11 skokova. Kod Sunsa Devin Booker je ubacio 32, a Kelly Oubre 26 poena.

Najbolji tim lige Milwaukee Bucks uz dosta muke je savladao Minneosta Timberwolvese sa 106:104.

Gosti su bili konstanta prijetnja u ovom meču. Imali su čak šut za produžetak kojeg nisu pogodili i na kraju su Bucksi došli do 31. pobjede.

Portland Trail Blazersi su neočekivano poraženo u Madison Square Gardenu od New York Knicksa rezultatom 117:93. Robinson i Randle sa po 22 poena su vodili Knickse do trijumfa, a na drugoj strani je Carmelo Anthony ubacio 26.

Orlando Magic je kao gost savladao Washington Wizardse rezultatom 122:111 uz 25 poena Augustina i double-double učinak Nikole Vučevića (20p, 12sk).


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.