x

Bilo je i suza u Staplesu...

LeBron James u posebnim patikama prestigao Jordana, čestitao mu i sam "Gospodin Zrak"

LeBron James je sinoć prestigao velikog Michaela Jordana na listi najboljih strijelaca NBA lige svih vremena.

"King James" se u duelu Lakersa i Nuggetsa prvo izjednačnio sa Jordanom na četvrtom mjestu najboljih strijelaca sa 32.292 poena, da bi polaganjem u drugoj dionici i prestigao legendarnog košarkaša Bullsa i Wizardsa.

Poeni kojima je LeBron James prestigao Jordana pozdravljani su gromoglasnim ovoacijama Staples Centra. Jamesu je protiv Nuggetsa bilo potrebno tek 13 poena da prestigne Jordana, a kada je to i uspio suze su same krenule niz njegovo lice.

Nakon utakmice, James se osvrnuo na veliko dostignuće i iskoristio priliku da oda počast najvećem.

"Povezivati se sa najboljim kojeg sam ikada gledao, to je potpuno ludo... Ne bih bio tu da nije bilo njega", poručio je LeBron James.

Poštovanje je obostrano, pa je i sam Michael Jordan čestitao LeBronu. Kako prenosi CNN-ov Jill Martin, Jordan je poručio sljedeće:

"Želim čestitati LeBronu na još jednom sjajnom dostignuću u njegovoj nevjerovatnoj karijeri".

LeBron je očekivao da će protiv Nuggetsa prestići MJ-a, pa je za sinoćnju utakmicu spremio i posebne patike.


Zvijezda Lakersa je tako prestigla Jordana u svojim "LeBron šesnaestkama" dotjeranim po uzoru na legendarni model broj 3 "Jordanki". Također, na LeBronovim patikama je bila ispisana poruka: "MJ, hvala ti".

Treba dodati da je LeBron u sinoćnjem porazu svojih Lakersa (99-115) postigao 31 poen i sada je na ukupno 32.311 poena tokom NBA karijere. Ispred njega, na trećem mjestu, je Kobe Bryant sa 33.643 poena.

(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.