x

Prva američka zvijezda

LeBron James: Želim igrati u Tokiju, ali vidjet ćemo

Prva američka košarkaška zvijezda LeBron James nekoliko mjeseci pred Olimpijadu u Tokiju poručuje da ima želju igrati na košarkaškom turniru, ali da to ipak ovisi i od nekih drugih faktora.

Amerikanci su doživjeli pravi debakl na Svjetskom prvenstvu prošle godine u Kini jer su došli sa trećim timom i ispali već u četvrtfinalu, ali u Tokiju namjeravaju osvojiti zlato.

Selektor Gregg Popovich je jučer saopštio širi spisak reprezentativaca za Tokio i na njemu se nalazi između ostalog LeBron. Naravno, nikada se ne zna na šta će taj spisak na kraju ličiti obzirom na to da većina košarkaša može odustati od nastupa, a zvijezda Lakersa za sada razmišlja ovako:

"Moje ime je u šeširu. Nadam se da ću odigrati dug play-off s Lakersima, a onda ću vidjeti šta će biti. Sve ovisi o tome kako ću se osjećati i tome što će reći moja porodica", kaže LeBron i dodaje:

"Želim igrati u Tokiju. Gledajući sve što sam napravio u karijeri i sve ono što želim napraviti do kraja, osvajanje olimpijskog zlata jedan je od ciljeva koje sam zacrtao. Sretan sam što sam među kandidatima, nadam se da ću biti dio ekipe. Uzbuđen sam zbog potencijala i mogućnosti koje ova ekipa ima".

James je za SAD odigrao do sada 68 utakmica, a na Olimpijskim igrama nastupio je tri puta (2004., 2008. i 2012. godine). Ima bronzu iz Atene i dva zlata (Peking i London).

Posljednju Olimpijadu u Riju je propustio i vidjet ćemo hoćemo li ga gledati u Tokiju.

Inače, Popovich konačan spisak namjerava saopštiti početkom juna mjeseca. Na njemu će se naći 12 imena, a pripreme će početi dvije sedmice nakon finala NBA lige. Olimpijada počinje 24. jula.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.