x

povreda prepone još nije izliječena

LeBron neće igrati protiv Utah Jazza, možda ga ne bude još mjesec dana

Najbolji košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James nije se još uvijek oporavio od povrede.

LeBron je posljednji susret odigrao još za Božić, a tada je na meču protiv Golden State Warriorsa doživio povredu prepone i propustio je ukupno osam utakmica svog tima.

Lakersi su od tada pali na tabeli Zapadne konferencije jer su zabilježili tri pobjede i pet poraza, pa su sada na osmoj poziciji, odnosno posljednjoj koja vodi u play off.

Utakmica u gostima protiv Utah Jazza se označavala kao ona u kojoj bi se King trebao vratiti, ali trener Lakersa Luke Walton je poručio da od toga neće biti ništa. Umjesto toga, LeBron će obaviti još jedan pregled u LA-u, a neki izvori kažu da bi mogao van terena biti još mjesec dana.

Ne treba ni trošiti riječi na to koliko LeBron znači ekipi iz Staples Centra, dovoljno je samo reći da je King u toku aktuelne sezone na omjeru od 27,3 poena po meču, 8,3 skokova i 7,1 asistencija.

Ukoliko ga na terenu zaista ne bude i narednih mjesec dana, tim iz Los Angelesa bi mogao imati problema kada je u pitanju plasman u play off obzirom da su bez Kinga slabiji barem za 50 posto.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.