x

Poželio mu dobrodošlicu

LeBron se pred veliko finale prisjetio poruke koju mu je poslao Kobe i koju ne zaboravlja

LeBron James spomenuo je Kobea Bryanta uoči nadolazećeg NBA finala s Miami Heatom. Košarkaš Los Angeles Lakersa priznao je da bi volio da u ovom trenutku momčad prati tragično preminula NBA legenda.

Lakersi će svoje 32. ikada finale, ali tek prvo od 2010. godine, igrati protiv Miamija. Predvođeni LeBronom Jamesom žele da osvoje prsten i imaju ulogu favorita protiv Miamija, koji je iznenadio igrama u play-offu.

"Naravno, mislite da ćete imati puno vremena zajedno i razumijem da ima puno trenutaka u životu zbog kojih žalimo. Ali svakako bih volio imati takav trenutak s njim, da je tu sada i da nas gleda u finalu", rekao je 35-godišnji košarkaš, prisjetivši se legendarnog Bryanta.

LeBron James pridružio se Los Angeles Lakersima u julu 2018. u dobi od 33 godine. Nakon što je stigao do ovogodišnjeg NBA finala, košarkaš se prisjetio i trenutka kada mu je Kobe Bryant napisao dobrodošlicu u svoj novi tim.

"Sjećam se kad sam odlučio doći ovdje. Odmah mi je poslao poruku u kojoj je rekao: 'Zdravo, brate. Dobrodošao u porodicu'. Bio je to za mene poseban trenutak jer je u to vrijeme malo ko iskreno vjerovao u mene. Mnogi su ljudi govorili: 'Pa, možda u ovom trenutku karijere ne bismo željeli LeBrona' ili 'Je li on pravi? Hoće li nas odvesti u finale?' Mnogo mi je značilo čuti tako nešto od njega i dobiti njegovo odobrenje. Nikad nisam sumnjao u sebe, ali kad ovako nešto dođe od Kobea, to definitivno znači puno", dodao je James.

James je s Miamijem bio dvostruki NBA prvak, a sada će se suprostaviti svom nekadašnjem timu. U karijeri je igrao devet finala i u tri je bio uspješan. Posljednji put 2016. s Cleveland Cavaliersima, kada su pobijedili Golden State Warriorse.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.