x

Leclerc i Sainz najbrži na drugom treningu, kvar za Lewisa

Charles Leclerc i Carlos Sainz postavili su dva najbrža vremena na drugom slobodnom treningu za VN Nizozemske dok je Lewis Hamilton stao na stazi već na početku treninga zbog kvara na njegovom Mercedesu.

Bottas i Hamilton zauzeli su prva dva mjesta na početku treninga na medium gumama, s najboljim vremenom 1:11.664, a Verstappen je bio na putu da skine Bottasovo vrijeme s četiri desetinke prednosti nakon prvoga sektora kada je Hamilton stao na stazi zbog problema s pogonskom jedinicom, piše MAXF1.net.

Hamiltonov kvar uzrokovao je crvenu zastavu i prekid treninga, a svjetski prvak usporio je na startno ciljnom pravcu i uspio parkirati bolid pokraj staze u osmom zavoju kako ne bi smetao drugim vozačima.

Trening se nastavio relativno brzo, u 15:18, budući da je Hamilton uspio parkirati svoj Mercedes na sigurnom mjestu, a vozači su požurili na stazu kako bi odradili predviđene programe za drugi trening, posebno jer je puno vremena izgubljeno na prvom treningu zbog Vettelova kvara.

Bottas je na soft gumama popravio svoje vrijeme za tri desetinke (1:11.353), a manje od minutu kasnije Ocon je srušio njegovo vrijeme za 0.279 s (1:11.074) uz najbolje vrijeme u prvom sektoru.

Pola sata prije kraja treninga Bottas popravlja svoje vrijeme uz dva najbolja vremena u drugom i trećem sektoru, ali to nije bilo dovoljno da preuzme prvo mjesto od Ocona za kojim je kasnio 0.058 s.


Mazepin je izgubio kontrolu nad svojim Haasom na ulazu u 11. zavoj i zapeo u šljunčanoj zamci što je izazvalo drugi prekid treninga, pola sata prije kraja čime je prekinuo Verstappena u brzom krugu na soft gumama.

Trening se nastavio nakon pet minuta, a Verstappen je u svom brzom krugu na softu odvozio dvije desetinke sporije od tada vodećega Ocona dok je Leclerc preuzeo prvo mjesto za Ferrari s vremenom 1:10.902.

Sainz je u drugom Ferrariju samo pola minute kasnije odvozio 1:11.056 i zauzeo drugo mjesto ispred Ocona i Bottasa, a u posljednjoj četvrtini treninga vozači su se usredotočili na vožnju s više goriva kako bi simulirali uvjete u utrci i ispitali ponašanje guma.

Leclerc je ostao najbrži za Ferrari ispred momčadskoga kolege Sainza dok je Ocon bio treći najbrži za Alpine ispred Bottasa kao bržega vozača Mercedesa.

Verstappen je završio peti nakon što mu je Mazepin prekinuo prvi brzi krug na soft gumama, a Alonso je bio šesti najbrži za Alpine, dvije desetinke iza momčadskoga kolege Ocona.


Gasly je bio sedmi za AlphaTauri, šest pozicija i šest desetinki ispred momčadskoga kolege Tsunode koji nije postavio vrijeme na prvom treningu, a Norris je bio osmi najbrži za McLaren.

Giovinazzi je i drugi trening završio među prvih deset, na devetom mjestu za Alfa Romeo, a deseti je bio Vettel kao brži vozač Aston Martina.

Hamilton je završio tek 11. zahvaljujući najboljem vremenu na medium gumama koje je postavio na početku treninga, a Perez je bio tek 12. za Red Bull ispred Tsunode u AlphaTauriju.

Stroll je na medium gumama bio četiri desetinke sporiji od Vettela na 14. mjestu za Aston Martin, a Ricciardo je kasnio velikih sedam desetinki za Norrisom na 15. mjestu za McLaren.

Raikkonen je bio 16. za Alfa Romeo ispred Schumachera u Haasu i Latifija u Williamsu, a Mazepin je bio 19. najbrži ispred Russella koji je postavio najsporije vrijeme za Williams.

Treći slobodni trening na rasporedu je u subotu u 12:00, a kvalifikacije počinju u 15:00.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.